Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Es posa en marxa a Catalunya la Taula de participació per fer avançar la mirada de la inclusió en tot el sistema educatiu

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Taula integrarà representants de famílies, entitats, administracions implicades, alumnes i professorat

L’objectiu és impulsar la mirada inclusiva del sistema educatiu, amb la participació activa de la comunitat educativa

Es crearan 3 grups de treball territorials que, a partir de la seva expertesa, reflexionaran amb l’objectiu de generar coneixement que orienti una governança educativa inclusiva i presentaran les conclusions en la propera sessió plenària de la Taula

S’ha dut a terme la primera sessió plenària (3/10/2022) de la Taula de participació per a un Sistema Educatiu Inclusiu, que estarà integrada per representants de diferents sectors: famílies, entitats, administracions públiques, alumnat, professorat i experts del món universitari.  En la presentació d’avui, han assistit més de 100 persones d’aquests àmbits. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha clos la jornada, en la qual han participat també la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, i la directora general d’Educació Inclusiva, Laia Asso.

Amb aquesta constitució, Educació vol fomentar la participació de la comunitat educativa, donant veu i escoltant activament a les entitats implicades per tal de construir i fer avançar la mirada de la inclusió en tot el sistema educatiu.

El conseller d’Educació ha remarcat que “aquest curs ha de ser el curs de l’escola inclusiva” i ha afegit que “només tindrem una escola inclusiva quan tots els alumnes tinguin tots els recursos per estar atesos, en escoles ordinàries o d’educació especial”. Per això ha destacat la importància de disposar d’una partida pressupostària oberta per a aquest fi: “Si fem les coses com fins ara, no ho aconseguirem mai. L’escola serà inclusiva o no serà: forma part del nostre ADN”, ha afirmat.

Visió consensuada de l’escola inclusiva

El camí cap a una escola sense exclusions i, en definitiva, cap a un sistema educatiu inclusiu és un dels reptes del Departament d’Educació, i per a continuar avançant, cal fer-ho amb la implicació i el consens de tota la comunitat educativa. Per aquest motiu, es crea aquest òrgan de participació, amb representació institucional i social, que ha d’avançar cap a aquest objectiu.

Un altra de les fites a assolir és incrementar la coordinació i participació d’altres departaments de la Generalitat en el marc de l’escola inclusiva. La implicació de departaments com Salut, Drets Socials o Treball és imprescindible per a consolidar l’avenç cap a un sistema educatiu inclusiu.

Una Taula amb àmplia participació

La Taula, que integrarà una visió àmplia i diversa del món educatiu, escoltarà les propostes plantejades per tots els actors implicats, que prèviament hauran tractat els diferents grups de treballs. Seran 3 els grups de treball territorials –zona nord, àrea metropolitana, i zona sud i ponent-, integrats per entitats, famílies, sector docent, serveis educatius, inspecció educativa, entre d’altres.

Els grups de treball, a partir de la seva expertesa, abordaran els diferents temes en cada cicle de la Taula i presentaran les conclusions en les sessions plenàries que se celebraran anualment.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere