Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

NEUROTALENT GAMES: concurs adreçat a l’alumnat de 1r d’ESO de tots els centres educatius de Catalunya per promoure l’entrenament de la memòria al llarg de la vida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya promourà l’entrenament de la memòria al llarg de tota la vida a través d’un concurs. Es tracta del Neurotalent Games, un concurs adreçat a l’alumnat de 1r d’ESO de tots els centres educatius de Catalunya, i que promouen el Departament d’Educació i la Fundació Rosa María. La Fundació Rosa M. Vivar és una entitat sense ànim de lucre que té com objectiu impulsar i promoure projectes d’interès social en l’àmbit de la salut cognitiva i la prevenció del seu deteriorament.

Aquest matí (5/10/2022) s’ha presentat el Neurotalent Games en el marc de la Jornada “Aprenentatge i memòria. La importància de la salut cognitiva”, que ha tingut lloc a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Barcelona. En l’acte hi ha participat la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora; la directora general d’Alumnat, Rut Ribas; la presidenta de la Fundació Rosa María Vivar, Margarita Oliva; i la professora titular del departament de Psicobiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margalida Coll. Precisament la Universitat Autònoma de Barcelona n’ha fet l’assessorament científic.

Durant aquest curs es publicaran les bases del concurs al qual s’hi podrà presentar tot l’alumnat de 1r d’ESO, que hauran de superar un seguit de jocs relacionats amb la memòria. Tots els centres educatius de secundària es podran inscriure fins el 15 de desembre de 2022 a través del web www.neurotalentgames.org.

L’objectiu del Neurotalent Games és sensibilitzar sobre la importància de la memòria i la salut cognitiva entre tota la comunitat educativa a través de formació complementària; així com fomentar entre els més joves la importància d’entrenar la neuroplasticitat. És a dir, la plasticitat del cervell té en la infantesa i adolescència el seu moment màxim, i per això és fonamental no només ensenyar continguts i habilitats, també ho és ensenyar a aprendre i a recordar. També amb aquest objectiu, el Departament d’Educació oferirà formació específica per al professorat en aquest àmbit.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere