Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

IV Jornada del maquis PEDAGOGIA i MEMÒRIA: Les resistències guerrilleres al Currículum Escolar i altres àmbits educatius

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

15 i 16 octubre de 2022

Presentació dels organitzadors:

“Arribem ja a la quarta edició de les jornades del maquis que hem impulsat des de l’Amical Antics Guerrillers de Catalunya amb el suport del Memorial Democràtic, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i el Patronat d’Estudis d’Olot i Comarca.

Aquest any volem aportar el nostre gra de sorra en el debat sobre les relacions entre pedagogia i memòria i a les seves concrecions tant dins del currículum escolar com en altres àmbits educatius. Ho volem fer escoltant i debatent amb els millors especialistes en aquesta matèria i posant el focus d’atenció en el tractament de les resistències guerrilleres en la lluita contra els feixismes als programes escolars comparant les diferents realitats de França, Itàlia i Espanya.

Acabada la jornada es durà a terme per primer cop un merescut homenatge als guies de passos del maquis, sense el paper dels quals la resistència guerrillera no hagués estat mai possible. Recuperar els seus noms i les seves vides és un deute que tenim amb aquells herois abnegats que varen obrir les rutes que mantenien l’esperança en la recuperació de la democràcia i la República en els temps més foscos del franquisme. Finalment el diumenge farem una sortida excursionista per un dels trams de la ruta del maquis.

Programa i inscripcions … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere