Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Generalitat de Catalunya fan públics els projectes preseleccionats de la crida per a grans formats audiovisuals i llargmetratges 2022

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

S’ha fet pública la preselecció dels projectes escollits dels que van participar en la convocatòria per a cinema i grans formats audiovisuals 2022 que el Departament de Cultura i la CCMA van obrir el 7 de juliol

La iniciativa rep una aportació de 6 milions d’euros per part del Departament de Cultura, dels quals 2 milions es destinaran a la producció de llargmetratges per a la seva estrena a sales de cinema, en llengua catalana

Aquesta convocatòria de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya servirà per impulsar la producció de llargmetratges cinematogràfics de ficció en versió original catalana.

Les produccions s’han seleccionat a partir dels criteris de qualitat, valor artístic i cultural, viabilitat econòmica del projecte, capacitat de projecció als mercats internacionals, capacitat d’atreure un públic ampli i transversal i l’encaix posterior en una programació de televisió generalista. 

A més, per garantir una producció de qualitat per ser emesa en les franges de màxima audiència per TV3, el 33 i el SX3, la CCMA i el Departament de Cultura fomentaran la creació de projectes de temàtica cultural que interpel·lin públics amplis i que treballin el binomi cultura i territori. S’han buscat programes d’entreteniment de format original i innovador, que permetin descobrir nous talents i arribar a un públic ampli. 

Els projectes seleccionats provisionalment són els següents (entre parèntesis hi trobareu el nom de l’empresa de producció):

1.- Bloc d’adjudicació de 2.000.000 € destinats a produir un mínim de quatre i un màxim de cinc llargmetratges cinematogràfics de ficció en règim de participació en drets d’antena i/o drets d’antena amb rendiments derivats de l’explotació en versió original catalana.

  1. -“El 47” (Mediaproducción SLU)
  2. -“Wolfgang” Nostromo Pictures SL
  3. -“Infern glaçat” Vilaüt Films
  4. -“Caballé” A Film About Quiet Jazz AIE

2.- Bloc de 4.000.000 € destinats a la resta de projectes audiovisuals definits a l’apartat 1.2 de les bases.

  1. -“Jo mai mai” Ficció seriada (Abacus SCCI)
  2. -“La masia” Gran entreteniment (Shine Iberia SLU)
  3. -“La travessa” Gran entreteniment (Aguacate & Calabaza SL)
  4. -“Tresors amb història” Divulgatiu cultural (El Terrat Gestiones XXI SLU)
  5. -“El professor de música” Divulgatiu cultural (Brutal Media SLU)
  6. -“El forense” Sèrie documental (Broadcaster Audiovisual Services SL)

Aquesta resolució provisional es pot consultar al web de projectes de la CCMA.

Les línies conjuntes d’impuls a l’audiovisual de la CCMA i el Departament de Cultura

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Departament de Cultura duen a terme tres crides conjuntes de continguts audiovisuals, amb la vocació de fomentar les produccions en català de tots els àmbits.

La primera crida és per a cinema i grans formats audiovisuals, que compta amb una aportació del Departament de Cultura de 6 milions d’euros, dels quals 2 milions es destinen a la producció de llargmetratges per a l’estrena en sales de cinema i en llengua catalana. Gràcies a l’anterior crida de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual i el Departament de Cultura, s’han dut a terme programes d’èxit com Eufòria o com El llop.

La segona crida per a projectes culturals innovadors, amb una aportació de 2 milions d’euros per part de la CCMA i 1 milió d’euros per part de l’ICEC (Departament de Cultura). Aquesta convocatòria, que està oberta fins al 21 d’octubre, buscarà continguts de caràcter cultural i innovador, que permetin captar nous públics, posant el focus en els joves, però també dirigint-se a públics especialitzats. L’any passat, aquesta convocatòria va comptar amb 800.000 euros en total, i enguany s’ha augmentat fins als 3 milions.

La tercera crida és per a enregistraments d’obres d’arts escèniques i musicals. La CCMA ja ha convocat aquesta crida a productores audiovisuals independents, per tal que presentin propostes d’enregistrament d’obres que serviran per desenvolupar hàbits i consums culturals entre el públic general. Aquesta crida compta amb una aportació de 500.000 euros de l’ICEC (Departament de Cultura) i els continguts es podran veure a través dels canals de la CCMA. La convocatòria està oberta fins al 4 de novembre d’aquest any.

En total, el Departament de Cultura de la Generalitat aporta 7,5 milions d’euros a aquestes crides conjuntes amb la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere