Escoles Oficials d’Idiomes: El Govern català aprova el Decret dels ensenyaments d’idiomes de règim especial corresponent al currículum de nivell bàsic i avançat de diversos idiomes
L’objectiu és capacitar l’alumnat, a través de les EOI, per a l’ús adequat de l’idioma fora de les etapes ordinàries del sistema educatiu i fomentar el plurilingüisme
El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat avui el Decret pel qual s’estableixen els currículums de nivell bàsic (A2) i de nivell avançat (C1 i C2) dels ensenyaments de règim especial de diversos idiomes. L’objectiu és capacitar l’alumnat, a través de les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI), per a l’ús adequat de l’idioma fora de les etapes ordinàries del sistema educatiu i fomentar el plurilingüisme. El mes de març passat el Govern ja va aprovar el decret relatiu al nivell intermedi.
Pel que fa al currículum del nivell bàsic A2, s’estableix l’actualització en els idiomes següents: alemany, anglès, àrab, català, coreà, espanyol per estrangers, èuscar, francès, grec, italià, japonès, neerlandès, portuguès, rus i xinès. En el nivell avançat C1 i C2, s’actualitzen les llengües següents: alemany, anglès, català, espanyol per a estrangers, francès i italià.
Decret per a les EOI
Amb el Decret de nivell intermedi aprovat al març, es va proveir les escoles oficials d’idiomes d’un nou document que concreta, en el context de Catalunya, la normativa curricular de caràcter estatal que el Ministeri d’Educació i Formació Professional va publicar l’any 2017 a través del Reial Decret 1041/2017.
Aquest nou currículum va suposar un nou enfocament per a l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües, un nou concepte d’habilitat lingüística i la introducció del concepte de mediació lingüística. Alhora, està alineat amb el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECR) del Consell d’Europa, publicat el 2001 i actualitzat el 2018 mitjançant el Volum Complementari.
La normativa estableix l’estructura i continguts curriculars dels diversos idiomes i el pla d’estudis corresponent. També inclou indicacions per a l’elaboració de les programacions didàctiques, així com els requisits d’accés als estudis, les modalitats d’ensenyament i les especificacions de les proves de certificació.