Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport del Govern Valencià i la Fundació Bromera llancen la revista ‘Llegim?’ per als alumnes del primer cicle de Primària

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

100.000 exemplars es repartiran pels centres educatius i biblioteques públiques 

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport del Govern Valencià i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura han organitzat l’enviament de més de 100.000 exemplars del segon número de Llegim? Revista per a devorallibres a l’alumnat matriculat en 1r i 2n de Primària de tots els centres educatius valencians, així com a les biblioteques públiques valencianes.

La revista ofereix un disseny visualment atractiu i continguts especialment confeccionats per als xiquets i les xiquetes d’entre 6 i 8 anys. Es tracta d’una publicació gratuïta que consta de 32 pàgines, impresa a tot color, que inclou quatre còmics escrits pels professionals de l’escriptura valenciana M. Jesús Bolta, Francesc Gisbert i Mercè Climent; dos poemes de l’autor Marc Granell, i un conte de Jovi Lozano-Seser. Els dibuixos han sigut elaborats pels professionals del món de la il·lustració valenciana César Barceló, Laura Inat, Lorena Mínguez, Enric Solbes, Pau Valls i José Fonollosa.

La publicació conté també jocs, manualitats i un bon grapat de consells pràctics que animaran les famílies a combatre la contaminació; fer titelles de dit, un llibre de natura o un exlibris; jugar al joc de Les tres R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar, i visitar un parc natural en família. 

La campanya té un espai web propi (llegim.org) en què hi ha jocs, activitats i passatemps per a aprendre a cuidar el planeta; recomanacions de llibres per edats; vídeos amb manualitats, receptes i consells, i una secció per a sol·licitar més exemplars de la revista.

Finalment, s’oferirà, de manera gratuïta, a totes les entitats que ho sol·liciten, l’exposició ‘Llegim?’. Aquesta conté els còmics, els poemes i el conte inclosos en la revista, i està formada per 16 panells enrotllables (100 x 200 cm). L’entitat sol·licitant sols s’haurà de fer càrrec del transport –tant d’anada com de tornada– i rebrà 25 exemplars del segon número de la revista, que podrà regalar als visitants. 

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha ressaltat “l’atractiu contingut de la revista que pretén atrapar els xiquets que s’inicien en la lectura”. Per a Amoraga, “aquesta iniciativa se suma al programa d’activitats que s’estan impulsant des de la Generalitat amb l’objectiu de generar xarxes de lectura col·lectives i augmentar l’índex lector en la societat”.

La campanya Llegim? forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura. Aquesta quarta edició amplia els continguts de les campanyes anteriors, dirigides als xiquets i xiquetes d’entre 0 i 12 anys.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere