Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

País Valencià: El Consell convoca les beques Erasmus+ amb ajuts de fins a 1.550 euros per estudiant per facilitar la mobilitat internacional

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El programa compta amb una dotació de 600.000 euros

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria d’ajuts per complementar les beques de mobilitat per estudis del Programa Erasmus+ durant el curs 2022-2023, que poden assolir fins a 1.550 euros per estudiant.

El Consell destina a aquestes beques un import global de 600.000 euros que tenen per objecte garantir i millorar la participació de les i els estudiants valencians en els programes de mobilitat internacional per a la realització d’estudis en altres països, així com fomentar la dimensió europea de les universitats valencianes.

L’import d’aquests ajuts està destinat a complementar les beques per a l’activitat de mobilitat d’estudiants per estudis del programa Erasmus+.

Les persones beneficiàries han d’estar matriculades a les universitats que integren el Sistema Universitari Valencià i dels seus centres adscrits, així com als centres d’ensenyaments artístics adscrits a l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana que hagin estat seleccionats per realitzar part dels estudis a institucions europees d’Educació Superior de qualsevol estat membre de la Unió Europea o tercers països integrats al Programa Erasmus+ i Regne Unit.

L’import de l’ajut s’estableix per mes d’estada fins a completar un màxim de 5 mesos i la quantitat assignada és determinada pel país de destinació de la persona sol·licitant.

Així doncs, els alumnes i les alumnes que hagin de cursar els seus estudis a Dinamarca, Finlàndia, Irlanda, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, Regne Unit i Suècia, rebran una ajuda de 310 euros al mes, que en 5 mesos arribaria als 1.550 euros .

Als estudiants amb destinació Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, Països Baixos i Portugal se’ls assignarà una ajuda mensual per import de 260 euros.

Finalment, als estudiants que tenen per destinació Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Polònia, República Txeca, República de Macedònia del Nord, Romania, Sèrbia i Turquia se’ls dotarà amb una ajuda mensual de 210 euros.

Les sol·licituds seran formalitzades per les mateixes universitats i centres adscrits a l’ISEACV telemàticament en el termini de 15 dies comptats a partir del següent a la publicació de la convocatòria al DOGV.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha assegurat que “el Govern valencià continua entestat a minimitzar la despesa de les famílies i a garantir l’accés als estudis superiors a tots els joves de la Comunitat Valenciana, per això, mantenim el nostre compromís per millorar i incrementar el programa de beques universitàries i facilitar la mobilitat del nostre estudiantat”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere