Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Generalitat Valenciana impulsa el talent jove i promou les oportunitats laborals a Europa a través del programa EURODISEA 2022

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Arcadi España rep 23 joves europeus que comencen el proper 5 de desembre la seva participació al programa EURODISEA

La Conselleria d’Hisenda subvenciona juntament amb la Unió Europea el 92% de les pràctiques laborals

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat durant la recepció joves participants del programa EURODISEA 2022 que la Generalitat “aposta a través d’aquest projecte per l’impuls de l’ocupació, el talent jove i la cooperació entre regions europees”.

Arcadi España ha subratllat que la Generalitat Valenciana i la Unió Europea “subvencionaran el 92% dels costos laborals d’aquestes pràctiques, la qual cosa significa que les empreses i entitats aportaran com a mínim 107 euros mensuals per cada jove que realitzi pràctiques laborals, mentre que els joves per part seva rebran una retribució que serà, com a mínim, l’estipulada en el salari mínim interprofessional”.

En concret, el titular d’Hisenda ha rebut 23 joves europeus d’entre 18 i 30 anys en situació d’atur que començaran dilluns que ve 5 de desembre pràctiques laborals remunerades en un total de 17 empreses i entitats del País Valencià durant un període de 6 mesos.

Durant aquest mes de novembre, els i les joves que han elegit un centre laboral a la Comunitat estan assistint a un curs intensiu d’espanyol així com activitats d’immersió cultural a les tres províncies d’Alacant, Castelló i València perquè la adaptació a les empreses i entitats es desenvolupi en les millors condicions, els costos de manutenció i allotjament de les quals durant aquest període està sufragant la Conselleria d’Hisenda.

“Volem estimular la internacionalització de les empreses i donar suport a la formació laboral de la joventut valenciana, facilitant-vos la possibilitat d’accedir a una experiència d’intercanvi professional perquè pensem que és una oportunitat per conèixer noves cultures, aprendre idiomes i incorporar a les vostres organitzacions noves formes de treballar, alhora que es creen oportunitats per al desenvolupament econòmic i social de la Comunitat Valenciana”, ha apuntat Arcadi España.

Joves procedents de quatre regions europees

Del total de participants que realitzaran pràctiques a la Comunitat a partir del proper dilluns 5 de desembre, 10 procedeixen de Brussel·les i Valònia (Bèlgica), 5 de Sardenya (Itàlia) i 8 de Madeira (Portugal). En concret, 5 joves es formaran en empreses i entitats de la província d’Alacant, 4 a la de Castelló i 14 a la de València.

Pel que fa al tipus de lloc que exerciran durant els sis mesos de pràctiques, estan relacionats amb les disciplines d’administratiu, arqueologia, comunicació de xarxes socials, dinamització juvenil, disseny gràfic, exportació, informàtica, màrqueting, monitor esportiu, projectes europeus, recursos humans i turisme.

Aquest projecte està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu Comunitat Valenciana i hi participen joves del País Valencià així com de 17 regions pertanyents a 9 països entre els quals es troben Bèlgica, Croàcia, Xipre, França, Geòrgia, Itàlia, Portugal, Romania i Irlanda.

El programa EURODISEA funciona de forma recíproca, de manera que els i les joves valencians també opten a pràctiques a temps complet en empreses de les regions europees que participen a EURODISEA, cosa que els permet millorar també la seua, la seua formació, la seua experiència laboral i nivell d’idiomes.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere