Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Jornada sobre Dret Internacional Humanitari organitzada per Creu Roja Lleida i la Universitat de Lleida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La jornada coincideix amb la commemoració, el mateix 13 de desembre, del 150è aniversari de la constitució de l’Assemblea de Creu Roja a Lleida

Hi participaran dues destacades professores de dret internacional públic que actualment imparteixen classes a la universitat Cardenal Herrera de València i a la Universitat Complutense de Madrid, així com a persones representants de diverses entitats lleidatanes que treballen en l’atenció a persones refugiades.

La Sala Videoconferències del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la UdL serà l’escenari, el proper 13 de desembre, d’una jornada sobre Dret Internacional Humanitari organitzada conjuntament per la Creu Roja de Lleida i la Universitat de Lleida. L’objectiu d’ambdues entitats és visibilitzar i sensibilitzar sobre aquesta desconeguda branca del dret internacional, destinada a limitar i evitar el patiment humà als conflictes armats.

Amb el títol  “La protecció de la població civil, un dels reptes actuals de Dret Internacional Humanitari” i durant tot el dia, es faran 2 conferències magistrals, a càrrec d’expertes en la matèria, i un conversatori amb la participació de diverses entitats lleidatanes que treballen amb persones refugiades.

-Matí, de 9:15 hores a 13 h, amb dues conferències magistrals:

-De 9:30 a 11:00 hores “Els límits de la guerra i el seu marc jurídic”, a càrrec de Ruth Abril Stoffels, Doctora en Dret Internacional Públic de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València. Professora del Centre d’Estudis de Dret Internacional de la Creu Roja Espanyola.

D’11:30 a 13:00 hores “Els reptes actuals del DIH i la població civil”, a càrrec de la Raquel Regueiro Dubra, Llicenciada en Dret

-Tarda, de 15 a 16:30 h, amb un conversatori moderat per la presidenta del Consell Català de Cooperació, Carme Campoy, amb la participació de diverses entitats lleidatanes que treballen amb l’atenció de les persones refugiades: APIP-ACAM, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), Creu Roja Lleida i Lleida pels Refugiats.

La jornada està adreçada a estudiantat de Dret de la UdL, que amb la seva assistència obtindran 1 crèdit gratuït, i també a la població en general, per sensibilitzar i donar a conèixer el internacional humanitari i la protecció de la població civil en conflictes bèl·lics.

Les inscripcions són gratuïtes i estan obertes al públic general des d’aquest formulari (es prega confirmar assistència per no superar l’aforament de la sala):  https://bit.ly/3gNjGIR o bé a través de les xarxes socials de Creu Roja Lleida.

Amb aquesta jornada, i de forma simbòlica perquè l’entitat es va fundar el 13 de desembre de 1872 per atendre les necessitats humanitàries derivades dels conflictes bèl·lics, Creu Roja Lleida finalitza els actes que durant tot l’any 2022 han servit per celebrar el seu 150è aniversari.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere