Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El CONSELL EUROPEU D’INNOVACIÓ anuncia les guanyadores dels premis Capital de la Innovació i Dones Innovadores

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Consell Europeu d’Innovació (CEI) ha anunciat les guanyadores dels seus premis anuals a la innovació, que han distingit les ciutats de Métropole Aix-Marseille Provence i Haarlem, així com sis dones innovadores capdavanteres, una de les quals és espanyola. Els premis els ha anunciat la comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, durant la cimera de dos dies del Consell Europeu d’Innovació, que finalitza avui (7/12/2022).

Premi de la UE a les Dones Innovadores

Les tres guanyadores del Premi de la UE a les Dones Innovadores rebran un premi en efectiu de 100 000 euros cadascuna. Són, per ordre alfabètic:

·       Rocío Arroyo (Espanya), cofundadora i directora executiva d’AMADIX, una empresa que ofereix solucions mèdiques personalitzades per al diagnòstic del càncer.

·       Dra. Ciara Clancy (Irlanda), fundadora i directora executiva de Beats Therapeutics, una empresa que desenvolupa solucions tecnològiques per tractar els símptomes de mobilitat associats a la malaltia de Parkinson.

·       Dra. Ninna Granucci (França), cofundadora i presidenta de Green Spot Technologies, una empresa que produeix ingredients alimentaris destinats a reciclar residus.

Per commemorar l’Any Europeu de la Joventut, tres dones innovadores emergents de menys de 35 anys també rebran un premi en efectiu de 50 000 euros cadascuna. Es tracta de:

·       Dra. Mehak Mumtaz (Portugal), cofundadora i directora d’Operacions d’iLoF, una empresa que desenvolupa una plataforma d’IA d’avantguarda per accelerar el futur del descobriment i el desenvolupament de fàrmacs personalitzats.

·       Niamh Donnelly (Irlanda), cofundadora i directora de Robòtica d’Akara Robotics, una empresa que desenvolupa solucions robòtiques dissenyades per desinfectar habitacions hospitalàries.

·       Iva Gumnishka (Bulgària), fundadora i directora executiva de Humans in the Loop, una empresa social que connecta les comunitats afectades per conflictes amb oportunitats d’ocupació digital.

En l’entrega dels premis, la comissària Gabriel ha declarat: «Avui retem homenatge a sis dones emprenedores que estan darrere d’innovacions trencadores; sis emprenedores d’èxit que han portat la innovació al mercat; sis emprenedores amb talent que serviran d’inspiració per al nostre jovent i les guanyadores del futur.»

 Premis Capital Europea de la Innovació

Després de l’anunci de les guanyadores de la vuitena edició dels Premis Capital Europea de la Innovació, la comissària Gabriel ha declarat Métropole Aix-Marseille Provence Capital Europea de la Innovació 2022, cosa que comporta un premi en efectiu d’un milió d’euros. El premi Ciutat Europea Innovadora Emergent s’ha concedit a Haarlem, als Països Baixos, juntament amb el premi de 500 000 euros.

La comissària Gabriel ha declarat: «Les ciutats finalistes del premi iCapital són catalitzadores d’ecosistemes d’innovació puixants d’arreu d’Europa. Em congratula veure que les ciutats són el laboratori de la innovació, el lloc on es proven diversos plantejaments, serveis i productes perquè el futur urbà sigui més bo, més sostenible i digital.»

Els premis reconeixen els esforços a llarg termini de les ciutats per crear un entorn que afavoreixi i aculli la innovació. Les finalistes de la Capital Europea de la Innovació han estat Espoo (Finlàndia) i València, mentre que Magúncia (Alemanya) i Aveiro (Portugal) han quedat en segon i tercer lloc com a Ciutat Europea Innovadora Emergent.

Rerefons

El Consell Europeu d’Innovació es va crear en el marc del programa Horitzó Europa de la UE. Compta amb un pressupost de 10 100 milions d’euros per donar suport a innovacions revolucionàries al llarg de tot el cicle de vida, des de la recerca inicial fins la prova de concepte, la transferència de tecnologia i el finançament i expansió d’empreses emergents i pimes.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere