Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El rector de la Universitat Abat Oliba CEU renova el seu mandat i canvis a l’estructura directiva i nous nomenaments departamentals

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Rafael Rodríguez-Ponga, que va iniciar el seu mandat el febrer de 2019, renova com a rector per a un nou període estatutari de quatre anys 

El Patronat de la Fundació Privada Universitat Abat Oliba CEU nomena a Marcin Kazmierczak degà de la seva Facultat de Comunicació, Educació i Humanitats 

El vicerectorat de Professorat passa a ser un òrgan autònom, en ser deslligat del de Relacions Institucionals 

Joan Ripoll estarà al capdavant d’aquest nou vicerectorat 

El Patronat de la Fundació Privada Universitat Abat Oliba CEU ha anunciat la renovació del mandat de l’actual rector de la Universitat Abat Oliba CEU, el filòleg Rafael Rodríguez-Ponga Salamanca, per a un període estatutari de quatre anys. Durant el seu actual mandat, iniciat en 2019, la UAO CEU ha augmentat un 31% en el nombre d’estudiants i al voltant del 40% en els seus ingressos. En aquest mateix període, s’ha duplicat la quantitat destinada a beques i ajuts a l’estudi, que se situa en 2.7 milions d’euros. 

El Patronat també ha acordat nomenaments que modifiquen la composició del Consell de Govern i reorienten la Universitat Abat Oliba CEU. El catedràtic de Literatura Marcin Kazmierczak se situa al capdavant del deganat de la Facultat de Comunicació, Educació i Humanitats, mentre que el professor d’Economia Joan Ripoll Alcon farà el mateix en el vicerectorat de Professorat. 

En aquest cas, el nomenament respon a una novetat orgànica, ja que, davant els nous reptes reguladors, s’ha decidit separar el vicerectorat de Professorat del de Relacions Institucionals, al qual havia estat unit des de setembre de l’any 2021. Anteriorment, el vicerectorat de Professorat havia estat vinculat al d’Ordenació Acadèmica. Sergio Rodríguez López-Ros, continuarà sent el vicerector de Relacions Internacionals i vicerector primer de la UAO CEU. 

Tant Kazmierczak com Ripoll, que assumiran les seves noves funcions a partir de l’1 de febrer, ja exercien responsabilitats en la UAO CEU. Kazmierczak, catedràtic de Literatura, és el director del Departament d’Educació i Humanitats, mentre que Joan Ripoll, doctor en Economia, dirigeix el grau en Economia i Gestió. 

A escala departamental, les deliberacions del Patronat també donaran lloc a canvis. Un dels més significatius és el retorn a Barcelona de qui va ser rector de la UAO CEU (2009-2017), el catedràtic de Dret Penal, Carlos Pérez de la Valle. Ho farà com a director del Departament de Dret i Ciències Polítiques, que en l’últim curs ha vist com incrementava significativament el número dels seus estudiants de Polítiques. 

A més, Juan Francisco Jiménez Jacinto, doctor en Comunicació i delegat del rector per a la Transformació Digital, prendrà les regnes del Departament de Comunicació, que s’ha reorientat davant l’augment d’estudiants i l’aplicació de l’AI al sector. Per part seva, la doctora Cintia Carreira Zafra ocuparà la direcció del Departament d’Educació i Humanitats, en el qual rellevarà a Kazmiercak després del seu nomenament com a degà.

FOTOGRAFIA: El rector de la Universitat Abat Oliba CEU Rafael Rodríguez-Ponga.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere