Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya: Oberta la convocatòria de les subvencions per a projectes d’activitats commemoratives, de recerca i de difusió de la memòria democràtica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la convocatòria de subvencions, en règim de concurrència pública, a projectes d’activitats commemoratives, de recerca i de difusió de la memòria democràtica.

Àmbits de les subvencions

En concret, el Memorial Democràtic subvencionarà projectes relacionats amb el coneixement de la Segona República, la Generalitat republicana, la Guerra Civil i les víctimes del conflicte per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials, de la repressió de la dictadura franquista, de l’exili i la deportació, de l’intent d’eliminar la llengua i la cultura catalanes, dels valors i les accions de l’antifranquisme i de totes les tradicions de la cultura democràtica.

La finalitat dels projectes que es presentin ha de ser donar a conèixer el passat recent, d’una manera científica i objectiva, i estimular la comprensió del temps present; tots els projectes s’han d’acollir a un dels quatre àmbits que apareixen a les bases:

a) Àmbit 1. Actuacions commemoratives d’esdeveniments, o bé actuacions d’homenatge a persones físiques i/o jurídiques que s’hagin significat pel seu compromís amb la lluita per la defensa i el restabliment de les llibertats i la democràcia.

b) Àmbit 2. Actuacions de difusió i formació: inclou l’organització de congressos, seminaris, exposicions, productes audiovisuals de no-ficció, edició de publicacions i projectes educatius o pedagògics, culturals o artístics.

c) Àmbit 3. Projectes de recerca: inclou investigacions inèdites en matèria d’història i de memòria que utilitzin fonts arxivístiques, visuals, orals i escrites, entre d’altres.

d) Àmbit 4. Projectes destinats a la catalogació, inventari i digitalització de fons documentals.

Dotació i destinataris

El Memorial Democràtic destinarà 300.000 euros a donar suport a projectes d’ens locals, associacions, fundacions, universitats, empreses i particulars que, des de l’acció cívica, treballen per la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica. Cada sol·licitant podrà presentar un projecte.

Els imports destinats a cada àmbit són:

Àmbit 1: 70.000 euros (màxim concedit per projecte: 5.000 euros)

Àmbit 2: 115.000 euros (màxim concedit per projecte: 9.000 euros)

Àmbit 3: 70.000 euros (màxim concedit per projecte: 5.000 euros)

Àmbit 4: 45.000 euros (màxim concedit per projecte: 5.000 euros)

El procediment de concessió és el de concurrència competitiva.

Terminis de presentació de sol·licituds

El formulari de sol·licitud i la documentació es podran presentar al llarg de 20 dies hàbils a comptar a partir de demà, 9 de març.

Inici de la presentació de sol·licituds: 9 de març

Fi de la presentació de sol·licituds: 5 d’abril

La resolució i notificació de les subvencions es farà en un termini màxim de sis mesos des de l’endemà de la publicació de la convocatòria. El Memorial Democràtic notificarà la resolució a les entitats beneficiàries mitjançant la publicació al tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (http://tauler.gencat.cat).

El pròxim 17 de març tindran lloc dues sessions informatives en línia, una per a ens locals i universitats públiques i l’altra per a entitats, persones físiques i persones jurídiques privades:

  • Sessió informativa per a ens locals i universitats públiques: 17 de març, a les 11 h
  • Sessió informativa per a entitats, persones físiques i persones jurídiques privades: 17 de març, a les 13 h
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere