Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

MANUAL “Aprenem aranès des del català”, que us podeu descarregar aquí

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya té publicat el manual Aprenem aranès des del català per facilitar als catalanoparlants l’aprenentatge de l’aranès, la variant d’una llengua històrica parlada a tot l’Espai Occità i que forma part del dialecte gascó.

Aquesta obra ofereix un primer contacte amb l’aranès, en un nivell bàsic, per començar a aprendre’l i també practicar-lo. Amb aquest propòsit, incorpora enregistraments d’àudio per escoltar les frases de nivell bàsic per familiaritzar-se amb la fonètica. Els arxius es poden descarregar des del web: llengua.gencat.cat/aprenem-aranes

La nova publicació digital i en línia, en català i aranès, s’estructura en tres parts: la primera descriu les característiques de l’aranès i les diferències principals amb el català; la segona conté 10 lliçons d’iniciació per entendre expressions bàsiques de la vida quotidiana en aranès (les persones, els llocs, la casa i l’entorn, etc), i la tercera, “Comencem a parlar”, la formen 10 diàlegs més extensos i elaborats.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere