Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

SONOGRAMA MAGAZINE i LO CAMPUS DIARI signen un acord de col·laboració

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’ACORD:

SONOGRAMA MAGAZINE el digital de pensament musical i difusió cultural (https://sonograma.org) i LO CAMPUS DIARI el digital sobre les universitats de parla catalana i els centres escolars (http://locampusdiari.com), han arribat a un acord de col·laboració, comprometent-se a intercanviar textos informatius, col·laboracions d’opinió i materials de referència per enriquir i ampliar els marcs de matèries i especialitats pels seus respectius lectors.

Dos projectes culturals col·laborant, sorgits de la docència i de la premsa.

Carme Miró, directora de SONOGRAMA Magazine.

Joan-Ramon Colomines-Companys, director de LO CAMPUS DIARI

Sant Jordi 23 d’abril de 2023

OPINIONS:

La música al món acadèmic

És tot un plaer iniciar una col·laboració amb el digital generalista LO CAMPUS DIARI, premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer.

SONOGRAMA MAGAZINE treballa incansablement per donar veu als músics —un col·lectiu professional de gran precarietat laboral— i per crear consciència que, si la professió musical no està reglada com un estudi universitari, ens durà cap a un camí erm.

Per referir-se a les titulacions de música, ara parlem d’Estudis Superiors de Música o Grau Universitari de Música, que permeten fer un doctorat després, certament. Però no hi ha universitats de música a l’Estat espanyol.

La música transmet coneixement, com la filosofia o les matemàtiques, però no té el reconeixement (ni l’acolliment) de l’alma mater, que, com el lector ja sabrà, és tota una metàfora de la universitat.

És per aquest motiu que cal celebrar aquesta col·laboració amb LO CAMPUS DIARI. Crear vincles amb el món universitari és una aposta meditada i compartida que creiem que donarà molts bons resultats.

Carme Miró Directora de SONOGRAMA MAGAZINE

+++

Un pont de col·laboració musical

Comencem una nova aventura que és col·laborar dues publicacions digitals: una especialitzada en música i la nostra que és generalista dins del marc de la premsa universitària i escolar. Cal felicitar-nos.

Però no ho puc plantejar estrictament com un acord editorial, ho plantejo com el resultat d’incorporar pensaments i vivències des de l’admiració a la música -amb totes les formes, estils i gèneres- i admiració a tots aquells que són capaços de llegir i interpretar una partitura i a més fer-ne textos d’assaig musical.

El LO CAMPUS DIARI d’avui, recull informació de tota mena d’estudis que s’ofereixin als Països Catalans i les Escoles de Música, i tot l’entorn musical professional i amateur hi té cabuda dins la publicació. I aquesta informació acadèmica i tot l’univers musical d’arreu amb clau de difusió cultural, quedarà reforçada amb la col·laboració amb SONOGRAMA MAGAZINE.

Serà un veritable pont de col·laboració musical que ens ha d’estimular a què la música ben reflexionada, cimenti tota l’arquitectura informativa que presentem cada dia.

Joan-Ramon Colomines-Companys Director de LO CAMPUS DIARI

+++

IMATGE: Quadre “Joves jugant amb coloms” (1955) de Manuel Viusà. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere