Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de Jaume I, la Universitat Miguel Hernández i la Universitat d’Alacant rep la col·laboració del govern valencià per desenvolupar projectes d’innovació entre l’estudiantat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Ple del Govern Valencià ha acordat l’aprovació de tres convenis de col·laboració entre la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) i la Universitat de Alacant (UA) per desenvolupar projectes que fomentin la cultura de la innovació entre l’estudiantat universitari valencià.

Cadascun dels convenis està dotat amb 35.000 euros i s’hi inclouen dins l’Estratègia d’Innovació del País Valencià, que té per objecte impulsar el talent innovador.

Projecte UJI-LAB-Innovació

Aquest projecte potencia les característiques d’una cultura innovadora entre l’estudiantat de la Universitat Jaume I mitjançant el desenvolupament de competències transversals associades a la col·laboració multidisciplinar, l’agilitat en la presa de decisions, l’orientació a l’acció i la capacitat de manejar-se en situacions d’ambigüitat i canvi.

Les actuacions que es faran en el marc del conveni signat amb la Generalitat s’engloben en quatre línies. En primer lloc, la consolidació dels projectes participants mitjançant la dotació de recursos per a la seva execució i el desenvolupament d’accions per ampliar la grandària dels equips, la identificació de patrocinadors i la difusió de les activitats.

En segon lloc, la promoció de noves iniciatives mitjançant la interacció amb col·lectius clau amb capacitat per estimular la participació dels estudiants i la identificació de prescriptors en centres on no s’estigui liderant cap iniciativa.

En tercer lloc, el suport a la col·laboració institucional amb altres universitats, entitats o centres de formació; i, en quart lloc, la difusió i l’elaboració de materials a través del web del programa i les xarxes socials.

Projecte CIEUMH de la UMH

El projecte presentat per la Universitat Miguel Hernández el CIEUMH, potencia la creació d’una cultura innovadora per a l’estudiantat universitari perquè, quan s’incorpori al mercat laboral, pugui aportar a les organitzacions del nostre entorn un enfocament innovador que generi avantatges competitius.

Per dur a terme aquest objectiu, s’ofereix un programa formatiu a l’estudiantat format per 7 mòduls de continguts, on s’abordaran qüestions com l’habilitat d’associació, les capacitats de qüestionament, observació i anàlisi, experimentació i connexió amb altres, les tècniques per desenvolupar la creativitat o l’avaluació i la selecció d’idees per innovar; a això se sumarà un altre programa de formació per al teixit productiu de l’entorn productiu de la UMH.

A més, es durà a terme una experiència pilot de desenvolupament de projectes d’innovació a empreses col·laboradores en què participaran 10 estudiants i 10 tutors i tutores.

Projecte UnnovA-Formació de la UA

Aquest projecte fomenta la cultura innovadora a l’estudiant mitjançant la implementació d’un programa de formació que complementi les competències que s’adquireixen a totes les titulacions que ofereix la Universitat de Alacant.

Entre les actuacions que es contemplen al projecte destaca la impartició de quatre cursos de formació en innovació dirigits a estudiants, tant de grau, màster o postgrau: ‘Impulsant la cultura de la innovació: fonaments d’innovació’, ‘Impulsant la cultura de la innovació: innovació sprint’, ‘Innovació aplicada’ i ‘Oceans vermells, oceans blaus’.

També destaca la programació d’un esdeveniment d’innovació que es farà abans de la impartició dels cursos on es presentaran oportunitats de formació i casos d’èxit sobre innovació.

La difusió de les activitats del projecte es realitzarà a través del web UnnovA i, a més, es planteja crear una estratègia de difusió a través d’una campanya nova en xarxes socials i accions presencials.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere