Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Aquest dimarts 25 d’abril arrenca a la Universitat de Barcelona l’exposició de retrats “Dones pioneres de la Unió Europea”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (EUROM) i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona presenten l’exposició “Dones Pioneres de la Unió Europea”, amb retrats de l’artista Pierre Marquès.

La mostra es podrà visitar del 25 d’abril a l’11 de maig del 2023 a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

L’exposició “Dones Pioneres de la Unió Europea” commemora deu dones referents que van contribuir al desenvolupament de l’Europa que coneixem avui. Entre elles trobem les set dones que figuren com a “Pioneres de la UE”: Anna Lindh, Marga Klompé, Melina Mercouri, Nicole Fontaine, Nilde Iotti, Simone Veil i Ursula Hirschmann, així com les tres dones que donen nom a edificis del Parlament Europeu: Clara Campoamor Rodríguez, Sophie Scholl i Louise Weiss.

Lluitadores de la resistència o supervivents de l’Holocaust, destacades professionals en els àmbits polític, científic i cultural, aquestes dones van inspirar l’actual Unió Europea. Moltes van treballar per acabar amb els horrors de dues guerres mundials i van contribuir a promoure els valors fonamentals de la UE, tant des de les mateixes institucions europees com des de l’activisme polític. Algunes van ser diputades al Parlament Europeu, arribant, en el cas de Veil i Fontaine, a presidir l’Eurocambra. Totes van representar els valors europeus de la igualtat, la llibertat, la democràcia, la solidaritat, la diversitat i el respecte als drets humans.

Els retrats de l’artista francès Pierre Marquès es podran visitar a partir del dimarts 25 d’abril al vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585).

Sobre l’artista dels retrats

Pierre Marquès (Béziers, 1970) és un artista francès que viu a Barcelona des de 1998. Treballa emprant diferents tècniques, com la pintura, l’estergit, el dibuix clàssic, la poesia visual, la fotografia i el vídeo. La seva obra sovint explora la memòria històrica a través del paisatge i els retrats. Marquès ha exposat en galeries i museus de l’Estat espanyol, com ara el Centre d’Art Contemporani Arts Santa Mònica de Barcelona, de França i el Japó.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere