Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat de les Illes Balears / Cicle de conferències: “Pierre Bourdieu revisat: dues adaptacions de la teoria de camps”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Dijous 27 d’abril de les 16 a les 18 hores.

Cicle de conferències titulat “Pierre Bourdieu revisat: dues adaptacions de la teoria de camps”:

“La campana d’Aleksandr Herzen: constitució del camp literari i intel·lectual rus des de l’exili”, a càrrec de Tomàs Meinhardt (Universitat de Barcelona).

“Constel·lacions de la literatura espanyola dels anys vint: un camp literari expandit”, a càrrec de Bernat Padró (Universitat de Barcelona).

Lloc: a l’aula 22 de l’edifici Ramon Llull, al campus de la Universitat de les Illes Balears

+++

Pierre Bourdieu (Denguin, 1 d’agost de 1930 – París, 23 de gener de 2002) fou un sociòleg, antropòleg i filòsof francès.

Va ser un dels més prestigiosos i polèmics pensadors contemporanis i un dels inspiradors intel·lectuals del moviment antiglobalitzador o altermundista. Les seves aportacions han estat rellevants en diversos camps, des de l’etnografia a l’art, la literatura, l’educació i la política. El seu llibre més famós, “La distinction: critique sociale du jugement” («La distinció: criteri i bases socials del gust»), de 1979, va ser triat com un dels deu treballs sociològics més importants del segle xx per la “International Sociological Association”. Va ser professor de Sociologia al Collège de France, director d’estudis de l’École des Hautes Études en Sciences Sociales i membre de l’Acadèmia Europea de les Ciències i les Arts. Va dirigir la revista “Actes de la recherche en sciences sociales”.

Fotografia: Pierre Bourdieu.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere