Escoles Agràries de Catalunya: Obert el període de preinscripcions als cicles formatius pel curs acadèmic 2023 – 2024
Fins al 15 de maig es realitzaran les preinscripcions als cicles formatius de grau mitjà i del 26 de maig a l’1 de juny, als de grau superior
Les Escoles Agràries del Servei de Formació Agrària (SFA) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya obren un nou període de preinscripcions als cicles formatius que imparteixen.
Els estudiants que estiguin cursant quart d’ESO i vulguin estudiar un cicle formatiu de grau mitjà podran realitzar la preinscripció del 12 al 18 d’abril, i la resta d’alumnat, podrà sol·licitar la preinscripció del 9 al 15 de maig.
Els que vulguin cursar un cicle formatiu de grau superior podran realitzar la preinscripció del 26 de maig a l’1 de juny. Les matriculacions als cicles formatius de grau mitjà es duran a terme del 3 al 7 de juliol i les de grau superior, del 19 al 24 de juliol.
Tot el procés de sol·licitud de preinscripció als cicles formatius es fa en línia, i es pot realitzar en format electrònic o en suport informàtic, tal com es detalla a la pàgina web Preinscripció del Departament d’Educació.
Les Escoles Agràries ofereixen un total de 13 cicles formatius de grau superior, que se centren en diferents camps d’aprenentatge: la producció agroecològica, el paisatgisme i el medi rural, la gestió forestal i del medi natural, la indústria alimentària, la vitivinicultura, el màrqueting i la publicitat aplicats al món de l’enologia i la ramaderia i l’assistència en sanitat animal.
Pel que fa als de grau mitjà, ofereixen 11 cicles formatius de diversos sectors: la producció agroecològica, la producció agropecuària, el sector de l’elaboració dels olis d’oliva i els vins, l’aprofitament i la conservació del medi natural i les activitats eqüestres.
Aquests estudis es caracteritzen per oferir una formació professional personalitzada, pràctica i en permanent adaptació a les noves tendències i necessitats del sector, gràcies a la configuració de grups reduïts d’alumnat, l’alta qualificació i tecnificació dels equips directius i del professorat, les diverses col·laboracions que estableixen amb empreses i professionals en actiu del sector, les visites tècniques a empreses i explotacions agropecuàries i el preu públic dels estudis. A més a més, són cicles formatius amb un índex d’inserció laboral molt alt, ja que les empreses del sector manifesten de forma recurrent la necessitat de comptar amb professionals qualificats.
Fotografia: Façana de l’Escola Agrària de Gandesa.