Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou projecte transfronterer d’estudi de l’exili i les identitats entre el 1936 i el 1970 amb la Fundació Carles Pi i Sunyer, la Universitat Toulouse-Capitole i el Memorial Democràtic de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Govern català amb el seu Memorial Democràtic signa un conveni de col·laboració amb la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Universitat Toulouse-Capitole vigent fins al 2025

El Govern de Generalitat de Catalunya ha aprovat la signatura d’un nou marc de col·laboració formal entre el Memorial Democràtic, la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals i la Universitat Toulouse-Capitole per desenvolupar el projecte “Exiliats, fronteres, identitats: Catalunya, Balears i Occitània (1936-1970)”. L’objectiu és promoure la memòria democràtica a Catalunya, mitjançant la recerca d’informació i la difusió del patrimoni democràtic.

Les tres entitats duran a terme el projecte a través de l’organització de jornades d’estudi (11 i 12 de maig de 2023) i de col·loquis relacionats amb la temàtica del projecte, previstos per als anys 2024 i 2025. Per tal de concretar i desenvolupar els compromisos de les parts i fer-ne el seguiment, es constituirà una comissió formada per dues persones representants de cada entitat.

La col·laboració, que tindrà una vigència de dos anys i mig (fins al 30 de desembre de 2023), es podrà prorrogar de mutu acord per dos anys addicionals.

La consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat, Gemma Ubasart i González, subscriurà l’acord com a presidenta del Memorial Democràtic. Per part de la Fundació Carles Pi i Sunyer, signarà el conveni el seu secretari, Guerau Ruiz, mentre que, en nom de la Universitat Toulouse-Capitole, subscriurà el document el president de la institució, Hugues Kenfack.

Fotografia: Desenes de milers de persones al pas del Pertús, a la frontera amb França, camí de l’exili.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere