Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

ACVic Centre d’Arts Contemporànies: La QUAM Jove presenta la seva quarta edició que se centrarà en “els camins” i culminarà amb un projecte artístic col·lectiu

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La QUAM Jove, l’estada artística i creativa a la natura que ACVic Centre d’Arts Contemporànies  organitza per a nens i nenes de 8 a 12 anys, es durà a terme de l’11 al 14 de juliol a l’Esquirol, al Cabrerès. La quarta edició se centrarà en “els camins que travessen el paisatge” i culminarà amb un projecte col·lectiu de tots els participants.  

Es proposa una estada en forma de colònies d’estiu de quatre dies a l’Armentera, una casa a l’Esquirol, on els participants descobriran, experimentaran i jugaran des de l’art contemporani. L’eix vertebrador de les activitats seran els camins de l’entorn i “que ens permeten parlar del lloc on som, de la natura, i fins i tot de la vida!”. L’estada inclourà la visita d’un artista diferent cada dia que explicarà com treballa i plantejarà activitats per tal d’introduir als infants en la seva disciplina artística. També hi haurà experts d’altres àmbits amb qui els nens i nenes podran descobrir el paisatge, la flora i la fauna.

Els participants duran a terme un projecte col·lectiu al llarg de l’estada que partirà d’una proposta consensuada i treballaran de forma interdisciplinària i a través de l’experiència sensorial. Aquest treball anirà agafant forma a partir de les experiències amb cadascun dels artistes col·laboradors: podria tractar-se d’una proposta de Land Art, d’art sonor, un espectacle, una performance, una instal·lació artística, etc. A banda, també duran a terme excursions i tallers, jocs de lleure, gimcanes, jocs de nit amb llanternes, nit d’estels i astronomia, activitats d’aigua i una festa de cloenda, etc..  

El període d’inscripció ja està obert, es pot realitzar on line a través del web d’ACVIC, i es perllongarà fins al dijous 29 de juny; les places són limitades.

Sobre la QUAM Jove

La QUAM Jove ha pres el relleu de la QUAM, acrònim sorgit de la Quinzena d’Art de Montesquiu, que es va dur a terme per primera vegada l’any 1978 quan alguns artistes van organitzar tallers d’arts gràfiques i pintura sota l’impuls de la Diputació de Barcelona. L’esperit de formació que en va motivar l’aparició originalment el recull la QUAM Jove que s’adreça a un públic infantil en format d’estada creativa a la natura i que aquest 2023 arriba a la seva quarta edició.

Sobre ACVic Centre d’Arts Contemporànies

ACVic Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l’art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals, tant de l’entorn immediat com de fora, i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social, creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d’incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de portar-los a terme en un àmbit més experimental.

Fotografia: QUAM Jove de l’any passat / ACVIC Centre d’Arts Contemporànies ©.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere