Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitats de Girona (UdG), de Lleida (UdL), de Tarragona (URV) i Pompeu Fabra (UPF): Últimes sessions de les JORNADES on line “Visions d’un Món Desigual. Energia assequible i no contaminant (ODS-7)”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Les Jornades ‘Visions d’un Món Desigual’ pretenen mostrar els contrapunts entre els llocs i les persones que habitem el planeta, des de l’òptica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquest sentit, en cada edició d’aquestes jornades es tracten un o més dels 17 objectius que l’ONU ha establert en l’horitzó 2030, de la mà de diferents experts. Els ODS tracten temes globals com la pobresa, l’educació, la salut, la pau; temes en els quals Visions d’un Món Desigual vol aprofundir, sense perdre de vista la necessària transversalitat de tots per construir un món més just i sostenible.

Aquestes jornades s’organitzen conjuntament entre les universitats de Girona (UdG), de Lleida (UdL), de Tarragona (URV) i Pompeu Fabra (UPF).

Objectiu

En aquesta setena edició de Visions d’un Món Desigual tractarem l’objectiu núm. 7 – Energia assequible i no contaminant.

L’accés a l’energia és un factor essencial per al desenvolupament sostenible, ja que l’energia és imprescindible per a gairebé totes les activitats (habitatge, producció d’aliments, mobilitat, activitat econòmica, creació de llocs de treball, etc.). Les societats modernes depenen totalment de la disponibilitat d’energia, que encara prové majoritàriament dels combustibles fòssils, la crema dels quals perjudica la salut de les persones i afavoreix el canvi climàtic. El model energètic ha de transformar-se profundament per mantenir l’estabilitat climàtica, incorporar fonts d’energia renovable, incrementar l’eficiència energètica, reduir el consum i acabar amb la pobresa energètica.

L’objectiu d’aquestes jornades serà conèixer amb més detall què s’està fent, des de l’experiència dels nostres ponents i dins dels seus àmbits de coneixement, per tal d’aconseguir les metes marcades per les Nacions Unides.

 Metodología 

Les Jornades tenen lloc durant l’última setmana d’abril i la primera de maig, i s’organitzen en quatre blocs temàtics (dos per setmana). Cada bloc tracta un tema dels vinculats a l’energia assequible i no contaminant i serà exposat pel seu corresponent ponent. Les jornades seran 100% en línia i es faran a partir de les 16.00 hores.

Calendari dels últims blocs

3a sessió virtual

Dimarts 2 de maig a partir de les 16.00 hores  
Tema: “El cooperativisme d’energies renovables

A càrrec de Yaiza Blanch, membre de l’equip tècnic de Som Energia des de 2013. Actualment treballa a l’equip de Transformació energètica i comunitat, dinamitzant els espais de participació de les sòcies i els punts de trobada amb la ciutadania.

4a sessió virtual

Dijous 4 de maig a partir de les 16.00 hores 
Tema: “Mirades ecofeministes sobre la sobirania energètica

A càrrec de Blanca Bayas, llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública, Llicenciada en Treball Social i Màster en Política Social i Mediació Comunitària. També és investigadora de l’Observatori del Deute en Globalització i activista ecofeminista. El seu treball se centra en la defensa dels serveis públics, els comuns i les alternatives dels ecofeminismes i les economies feministes. 

Formulari d’inscripció … clicar aquí.

FOTOGRAFIES: Yaiza Blanch (esquerra) i Blanca Bayas.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere