Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comença avui l’exposició DINERS BLAUS al Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Del 27 d’abril al 3 de juny de 2023

Vestíbul del Campus Terres de l’Ebre de la URV. De 8 h a 21 h. Entrada lliure.

Exposició d’art contemporani que es fa ressò de la problemàtica mediambiental del Delta de l’Ebre, que s’emmarca dins d’un projecte d’investigació i exhibició que plasma la relació entre els diners públics i el medi ambient a través de l’art.

Núria Arias, comissària i artista, inaugurarà aquesta exposició d’art contemporani que es fa ressò de la problemàtica mediambiental del Delta de l’Ebre el dia 27 d’abril a les 19:00 h al vestíbul del campus.

Els organitzadors presenten el projecte

El projecte es basa en el fet d’enllaçar dos conceptes: els diners; una ficció en la qual tots hi creiem, i el medi natural una realitat a la qual no ens hi sentim prou vinculats per defensar-la de l’abús humà.

La decisió de triar la forma dels diners com a mitjà per visualitzar la relació entre la naturalesa i l’economia es una opció que respon al fet que la nostra societat a posat a l’economia al centre, i també al fet de que cap persona és indiferent als diners.

L’exposició s’articula conceptualment en sis eixos temàtics:

1.- Uns bitllets de creació de Diners blaus que ja estan en circulació (Bitllet Lynn Margulis i bitllet pel riu Siurana)

2.- Uns bitllets realitzats amb la tècnica del linòlieum per l’alumnat de la URV, que són resultat de diversos tallers realitzats per l’artista amb l’alumnat del Grau de Magisteri Infantil emmarcat, en l’assignatura impartida pel professor Sergi Quiñonero.

3.- Els audiovisuals “Quan val el Delta de l’Ebre? I “Volem lo riu viu 2020” d’Àlvar Calvet.

4.- Dibuixos del Delta de l’Ebre

5.- La divulgació de la ILP (Iniciativa Legislativa Popular ) que ha impulsat la Plataforma en Defensa de l’Ebre amb la finalitat que el riu Ebre tingui representació jurídica.

L’objectiu final d’aquest és conscienciar al públic d’una forma més profunda de la interdependència entre els humans i del fet que l’evolució de l’espècie està lligada al nostre planeta, alhora que implicar al públic amb una resposta activa en defensa de la natura. Parlem d’una defensa davant una sèrie d’inèrcies no respectuoses amb el medi i, també front la cobdícia humana.

La inauguració de l’exposició serà avui a les 19 hores.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere