Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

AQU Catalunya: Seminari Web “Ocupabilitat i formació universitària en l’àmbit de les Enginyeries de la Producció” (12 de maig)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

AQU Catalunya organitza el seminari “Ocupabilitat i formació universitària en l’àmbit de les Enginyeries de la Producció”, el divendres 12 de maig de 2023. Serà una sessió on line en català i anglès.

Presentació:

El 2014 AQU Catalunya va iniciar un ambiciós projecte per conèixer l’opinió de les empreses instal·lades a Catalunya sobre si la formació universitària s’adequava a les seves necessitats.

En la primera edició del projecte (2014-2016) es va realitzar una enquesta general per a tots els sectors i quatre de sectorials que coincidien amb sectors amb ocupació preeminentment pública (Medicina, Infermeria, Ensenyament i Funció pública). Una de les millores per a la segona edició del projecte (2017-2019) va ser incrementar les enquestes sectorials. Entre els 16 àmbits educatius que es van enquestar s’hi va incloure el de les Enginyeries de la Producció.

El 17 de desembre de 2017 es van presentar els resultats de l’enquesta general en una jornada, i els resultats de la segona edició es van difondre al web d’AQU, com a conseqüència de la pandèmia. 

Amb l’organització d’aquesta jornada, AQU Catalunya comença el procés per difondre els resultats de l’enquesta de la tercera edició del projecte Ocupadors (2020-2023), que també ha comptat amb el suport de la Fundació Bancària “la Caixa”. En aquesta ocasió, també s’ha enquestat l’àmbit de les Enginyeries de la Producció i, com a novetat, s’ha preguntat a les empreses sobre les competències dels estudiants en pràctiques. 

Aquesta jornada pretén ser un espai de reflexió i diàleg entre els diferents agents que tenen responsabilitat en la formació dels titulats i titulades en l’àmbit de les Enginyeries de la Producció i ha de servir com a punt de partida per a la proposta de noves millores en la seva formació. Concretament, plantegem com a objectius de la jornada: 

-Oferir una visió general i actualitzada dels reptes principals en relació amb l’ocupabilitat dels titulats i titulades en l’àmbit de les Enginyeries de la Producció des de la perspectiva dels grups d’interès: alumni i empreses i organitzacions que contracten persones graduades. 

-Presentar l’opinió del col·lectiu ocupador sobre l’adequació de la formació de les persones graduades en Enginyeries de la Producció. 

-Proveir, des d’una òptica internacional, una reflexió sobre la direcció de les professions associades a les Enginyeries de la Producció. 

-Debatre sobre quins haurien de ser els àmbits de millora específics per a la formació dels titulats i titulades en Enginyeries de la Producció. 

PROGRAMA

12.00h Benvinguda i presentació: Jaume Valls, director d’AQU Catalunya

12.05h Teaching engineers of the future: the case of Challenge-Based Learning at Eindhoven University of Technology [anglès]

Presenta: Jaume Valls, director d’AQU Catalunya

Ponent: Antoine Van den Beemt, professor titular de l’Eindhoven School of Education  

12.40h Ocupabilitat i formació universitària en l’àmbit de les Enginyeries de la Producció

Presenta: Jaume Valls, director d’AQU Catalunya

Ponent: Josep Lluís Mateos, responsable de l’enquesta al col·lectiu ocupador a AQU Catalunya

13.05h Taula rodona: Reptes en la formació universitària en l’àmbit de les Enginyeries de la Producció

Modera: Enric Fossas, director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona

Marta Peña, sotsdirectora cap d’estudis de fase inicial de graus i de compromís social de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona

M. Àngels Pita, gerent del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona

Oriol Povill, graduat en Enginyeria de Disseny Industrial a l’Escola Superior de Disseny Elisava

13.50h Cloenda: Jaume Valls, director d’AQU Catalunya

INSCRIPCIÓ … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere