Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

FÒRUM VIVES: II Trobada de Serveis Lingüístics i Serveis de Publicacions de la Xarxa Vives d’Universitats

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els dies 4 i 5 de maig tindrà lloc a Falset, la II Trobada de Serveis Lingüístics i Serveis de Publicacions de la Xarxa Vives d’Universitats.

L’activitat es planteja com una trobada d’intercanvi d’informació i detecció de bones pràctiques entre els responsables de la gestió lingüística i la gestió editorial de les universitats de la Xarxa Vives.

Els objectius de la trobada són:

1. Facilitar un espai per conèixer i compartir interessos des de l’actuació que desenvolupen els serveis lingüístics i els serveis de publicacions i editorials. tant per separat com de manera conjunta, en relació amb les publicacions universitàries en català.

2. Oferir un marc per valorar necessitats i oportunitats sobre iniciatives i bones pràctiques en la publicació universitària en català.

Programa

L’activitat es planteja com una trobada d’intercanvi d’informació́ i detecció́ de bones pràctiques entre els responsables de la gestió́ lingüística i la gestió́ editorial de les universitats de la Xarxa Vives d’Universitats, a partir de l’anàlisi dels blocs següents:

BLOC 1

ESTAT DE LA QÜESTIÓ

Conducció: Jordi de Bofarull Bertran, sotscoordinador del Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i secretari de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives d’Universitats.


Comptarà amb una presentació introductòria, a càrrec d’Ignasi Casadesús i Olucha, secretari executiu de la Xarxa Vives. S’hi exposarà l’evolució dels premis d’edició, dels ajuts de coedició i de la producció editorial de les universitats de la Xarxa Vives. També s’hi presentarà el sistema d’indicadors de Política Lingüística Universitària (PLU).

BLOC 2

L’EDICIÓ DE MANUALS I ELS AJUTS A MATERIALS DOCENTS EN CATALÀ

Conducció: Jaume Llambrich Brull, responsable de la Unitat de Publicacions de la URV.


S’hi exposaran els resultats de l’enquesta sobre manuals universitaris i ajuts a material docent de les universitats de la Xarxa Vives i les mesures per al seu foment.

BLOC 3

EL RECONEIXEMENT DE LA QUALITAT I LA MILLORA DE L’IMPACTE DE LES PUBLICACIONS CIENTÍFIQUES EN CATALÀ

Conducció: Joan Santanach Suñol, delegat del rector per a Política Lingüística i Publicacions de la Universitat de Barcelona (UB).


S’hi presentarà l’informe que recull propostes de mesures de foment de la recerca en català a les publicacions científiques. Aquest document s’adreça als responsables de recerca de les universitats, de política lingüística de les respectives administracions i a les agències de qualitat. La presentació de l’informe anirà a càrrec de Mireia Sopena i Buixens, de Publicacions i Edicions de la UB.

+++

dijous 4 de maig

15:15 h recepció de participants i benvinguda

15:30 h bloc 1. estat de la qüestió

16:45 descans

17 h bloc 2. l’edició de manuals i els ajuts a materials docents en català

17:45 h debat

19 h visita a la cooperativa de falset-marçà

divendres 5 de maig

9:30 h bloc 3. el reconeixement de la qualitat i la millora de l’impacte de les publicacions científiques en català

10:30 h descans

10:45 h debat i conclusions finals

12:30 h finalització de la trobada

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere