FÒRUM VIVES: II Trobada de Serveis Lingüístics i Serveis de Publicacions de la Xarxa Vives d’Universitats
Els dies 4 i 5 de maig tindrà lloc a Falset, la II Trobada de Serveis Lingüístics i Serveis de Publicacions de la Xarxa Vives d’Universitats.
L’activitat es planteja com una trobada d’intercanvi d’informació i detecció de bones pràctiques entre els responsables de la gestió lingüística i la gestió editorial de les universitats de la Xarxa Vives.
Els objectius de la trobada són:
1. Facilitar un espai per conèixer i compartir interessos des de l’actuació que desenvolupen els serveis lingüístics i els serveis de publicacions i editorials. tant per separat com de manera conjunta, en relació amb les publicacions universitàries en català.
2. Oferir un marc per valorar necessitats i oportunitats sobre iniciatives i bones pràctiques en la publicació universitària en català.
Programa
L’activitat es planteja com una trobada d’intercanvi d’informació́ i detecció́ de bones pràctiques entre els responsables de la gestió́ lingüística i la gestió́ editorial de les universitats de la Xarxa Vives d’Universitats, a partir de l’anàlisi dels blocs següents:
BLOC 1
ESTAT DE LA QÜESTIÓ
Conducció: Jordi de Bofarull Bertran, sotscoordinador del Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i secretari de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives d’Universitats.
Comptarà amb una presentació introductòria, a càrrec d’Ignasi Casadesús i Olucha, secretari executiu de la Xarxa Vives. S’hi exposarà l’evolució dels premis d’edició, dels ajuts de coedició i de la producció editorial de les universitats de la Xarxa Vives. També s’hi presentarà el sistema d’indicadors de Política Lingüística Universitària (PLU).
BLOC 2
L’EDICIÓ DE MANUALS I ELS AJUTS A MATERIALS DOCENTS EN CATALÀ
Conducció: Jaume Llambrich Brull, responsable de la Unitat de Publicacions de la URV.
S’hi exposaran els resultats de l’enquesta sobre manuals universitaris i ajuts a material docent de les universitats de la Xarxa Vives i les mesures per al seu foment.
BLOC 3
EL RECONEIXEMENT DE LA QUALITAT I LA MILLORA DE L’IMPACTE DE LES PUBLICACIONS CIENTÍFIQUES EN CATALÀ
Conducció: Joan Santanach Suñol, delegat del rector per a Política Lingüística i Publicacions de la Universitat de Barcelona (UB).
S’hi presentarà l’informe que recull propostes de mesures de foment de la recerca en català a les publicacions científiques. Aquest document s’adreça als responsables de recerca de les universitats, de política lingüística de les respectives administracions i a les agències de qualitat. La presentació de l’informe anirà a càrrec de Mireia Sopena i Buixens, de Publicacions i Edicions de la UB.
+++
dijous 4 de maig
15:15 h recepció de participants i benvinguda
15:30 h bloc 1. estat de la qüestió
16:45 descans
17 h bloc 2. l’edició de manuals i els ajuts a materials docents en català
17:45 h debat
19 h visita a la cooperativa de falset-marçà
divendres 5 de maig
9:30 h bloc 3. el reconeixement de la qualitat i la millora de l’impacte de les publicacions científiques en català
10:30 h descans
10:45 h debat i conclusions finals
12:30 h finalització de la trobada