Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EDITORIAL: La “CRUE – Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas” fa cancaneta a l’ex-rector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garrell com a nou president de l’Associació Europea d’Universitats

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Nota lingüística: Fer canca (o cancaneta) vol dir “ajudar a pujar”. En castellà seria “aúpa” i en anglès “help up”.

Per provocar hem escrit aquest titular amb un català super-normatiu, però s’ha de saber diferenciar entre la notícia i l’opinió.

Nosaltres ja vàrem informar de la notícia: “L’exrector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garrell, nou president de l’Associació Europea d’Universitats (EUA)”, ara us convidem a llegir aquesta Editorial, que és opinió.

D’entrada dir que ningú dubte dels mèrits de l’exrector Garrell i encara menys de la Universitat Ramon Llull com institució acadèmica mega-interessant, però no ens fem trampa al solitari, la CRUE – “Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas” va promocionar a Garrell no com a català, no com impulsor d’un model d’universitat com som les universitats de la Xarxa Vives, el va impulsar com espanyol.

Ja poden dir missa els caps de comunicació, que per definició son propagandistes en positiu dels centres que estant contractats, la CRUE sempre ha pretès absorbir el model català fins a desfigurar-lo.

Però Garrell no va enganyar mai, era el candidat de la CRUE, qui enreda la troca son aquells que ens volen fer creure el que no és.

És molt preocupant que la federació de centres de la Universitat privada Ramon Llull cregui que les experiències internacionals sempre hi hem d’anar “españoleando”, en comptes de fer-ho tranquil·lament com a catalans.

Hi ha un model català d’universitats?

Hi ha un model de la Xarxa Vives d’Universitats, que inclou els territoris de parla catalana?

Per què la política internacional de la Universitat Ramon Llull és quasi sempre és com espanyols?

Per què mai membres de la Federació de Centres: Universitat Ramon Llull, com ESADE sobretot, mai utilitza el català en les seves comunicacions i en molta docència?

¿És que com a catalans no podem tenir una universitat privada i sinodal, arrelada al territori, a la seva cultura i la seva llengua, amb projecció internacional?

Discutim-ho, almenys …

+++

Els millors desitjos per la nova tasca com a nou president de l’Associació Europea d’Universitats del professor Josep Maria Garrell.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere