Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Concert conjunt de les Orquestres Simfòniques de la Universitat de Girona i de la Universitat Rovira i Virgili a l’Aula Magna de la UdG (6 de maig)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El dissabte 6 de maig, a les 6 de la tarda, a l’Aula Magna Modest Prats de la Universitat de Girona, hi ha programat un Concert conjunt de les Orquestres Simfòniques de la Universitat de Girona i de la Universitat Rovira i Virgili. 

És un concert especial perquè representa la consolidació de treball conjunt de dues orquestres universitàries, on hi ha membres dels tres col·lectius universitaris: els PDI / Personal Docent i d’investigació, el PAS / Personal Administratiu i Serveis i  els estudiants. O sigui unes orquestres amateurs que exemplifiquen la creació i interpretació musical en els seus centres.

L’Orquestra Simfònica de la UdG és relativament jove ja que es va presentar en públic el maig de l’any passat i l’Orquestra Simfònica de la URV ja porta vint-i-tres anys des de la seva fundació.

No cal dir que la pròpia singularitat d’una orquestra universitària hi ha hagut moltes rotacions de músics en les orquestres i hem assistit a diferents audicions per incorporar nous membres a les formacions de les respectives Aules de Música. Fins i tot s’han convocat concursos oberts per a joves solistes. Les corals respectives han estat unes formacions precursores i acompanyants de les orquestres, això s’ha de valorar.

El PROGRAMA del Concert

Orquestra Simfònica de la Universitat de Girona

Ludwig van Beethoven (1770-1827) – Obertura Coriolà Op.62.

Orquestra Simfònica de la Universitat Rovira i Virgili

Felip Pedrell (1841-1892) – Preludi de l’òpera Quasimodo. (Pertany a la seva opera basada en la novel·la “Notre-Dame de Paris” de Victor Hugo).

Felip Pedrell – Lo cant de la muntanya. El tercer moviment del poema simfònic “La festa: cançons i danses”.

Antonín Dvořák (1841-1904) – Allegro, ma non troppo de la vuitena simfonia.

Les dues orquestres juntes

Ludwig van Beethoven (1770-1827) – Allegretto de la setena simfonia op.92.

Francesc Civil i Castellví (1895-1990) – Sardana simfònica: Scherzo empordanès.

Els directors de les orquestres

Martí Ferrer i Bosch (Girona, 1977) és el director de l’Orquestra Simfònica de la Universitat de Girona i Miquel Massana i Cogul (La Selva del Camp,1991) és el director de l’ Orquestra Simfònica de la Universitat Rovira i Virgili.

+++

Fotografia: Orquestra Simfònica de la Universitat de Girona i Orquestra Simfònica de la Universitat Rovira i Virgili.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere