Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El xalet Soler de Girona acollirà la Casa de la Tecnologia i el Museu de les Matemàtiques

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra, ha aprovat definitivament avui (03/05/2023) una modificació del Pla especial de protecció del patrimoni de Girona que possibilitarà reconvertir el xalet Soler en la Casa de la Tecnologia i el Museu de les Matemàtiques.

La finca està delimitada pels carrers riu Segre, i carrer i plaça de Valentí Fargnoli. L’edificació principal, de 220m2, és un edifici aïllat envoltat de jardí i projectat per Ricard Giralt i Casadesús (1940-1941), amb algunes edificacions auxiliars sense valor patrimonial. El xalet és propietat de l’Ajuntament de Girona, que hi vol ubicar un equipament públic per fer difusió de les ciències i les matemàtiques i estimular les vocacions relacionades amb aquest camp.

Per tal de poder implantar l’ús d’equipament cal rehabilitar l’edifici del xalet i fer-hi petites ampliacions, entre d’altres per resoldre l’accessibilitat. La modificació aprovada avui detalla les condicions en què es podrà dur a terme la intervenció. També s’elimina la prohibició de noves edificacions al jardí.

Així, s’enderrocaran les edificacions auxiliars al xalet, es resoldrà l’accessibilitat a l’edifici principal i s’habilitarà una nova construcció de planta baixa al jardí com a sala polivalent. El jardí serà d’ús públic i es facilitarà la seva permeabilitat amb un nou accés.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere