Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Escola per l’Art i la Cultura a la seva seu a Tortosa celebrarà el “Maig a l’Escola” sobre la INTEL·LIGÈNCIA NATURAL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Torna el “Maig a l’Escola” amb activitats culturals i artístiques entre l’11 de maig i l’1 de juny. L’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona a Tortosa ha organitzat una nova edició d’aquesta iniciativa per tal d’apropar l’art i la cultura a la ciutadania, amb activitats gratuïtes adreçades a tots els públics.

Quatre xerrades, un projecte escènic immersiu i l’objecte artístic fet cartell són el conjunt d’aquesta proposta anual d’art i cultura que promou la conversa, la reflexió i el debat al voltant de grans temes contemporanis. En aquesta edició, l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona a Tortosa dedica el “Maig a l’Escola” a la intel·ligència natural.

Dijous 11 de maig a les 19 h:  Dotar de personalitat jurídica un riu

Tractar la visió antropocèntrica del món i l’organització piramidal dels éssers vius a partir del projecte artístic Deixar-te córrer d’Anna Dot i el diàleg entre l’artista, Francesc Vidal (director del Parc Natural del Delta de l’Ebre) i Núria Segura (advocada) amb Jordi Marsal (periodista i autor de Castor, la bombolla sísmica) com a mediador.

Dijous 18 de maig a les 19 h: Maneres de crear sense deute ecològic

Aprofundir sobre les maneres de relacionar-nos amb l’entorn: natural, social, polític, econòmic, etc. i proposar maneres de producció artística sense deute ecològic a partir del diàleg entre Aida Boix (directora de Lo pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre), Pepa Subirats (responsable del Museu de la Pauma) i Rafa Tormo (Coordinador d’AVVAC).

Dijous 25 de maig a les 19 h: Aprendre i gaudir dels processos, les mirades i visions dels artistes

Reflexionar sobre l’oci de consum i proposar altres maneres d’aprendre i de gaudir del món. Valorar l’experiència de l’artista amb la seva obra a partir del diàleg entre dos creadors de disciplines diferents el poeta Albert Roig i la ballarina Sònia Gómez amb la mediació de Júlia Albacar (periodista).

Dilluns 29/05 a les 19 h: La vida en relació amb l’art

Posar en valor l’art que és capaç d’anticipar-se per mitjà de la ficció especulativa a les problemàtiques del futur. Conversa amb Jesús Nieto, director artístic d’Onírica mecànica, un projecte de recerca i creació que construeix mons poètic-mecànic-imaginaris, aprofundint en la memòria recent i la relació de l’ésser humà amb la naturalesa i la tecnologia.

Dimarts 30/05, dimecres 31/05 i dijous 01/06: Viure RONEM RAM

RONEM RAM (mar Menor al revés). És una exposició de ciència i ficció que combina arts plàstiques, art sonor i diversos recursos tecnològics des d’una mirada narrativa. Es tracta d’una instal·lació en què cada espectador esdevindrà objecte interactiu i recorrerà, seguint el so dels seus auriculars, diferents peces plàstiques que conformen un viatge a un ecosistema especulatiu de futur. A través de la ficció especulativa sobre un planeta danyat, l’artista reflexiona sobre la crisi climàtica a partir de l’actual col·lapse mediambiental del Mar Menor, al camp de Cartagena ( Múrcia).

Horari: 16 h a 20 h

Totes les activitats es realitzaran a l’Escola per l’Art i la Cultura en la seva seu a Tortosa. Pl. Sant Joan.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere