Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

X Distinció del Claustre de Doctors i del Consell Social de la Universitat de Barcelona: Premis a la DIVULGACIÓ per a l’epidemiòleg Quique Bassat, l’economista Judit Vall i el psiquiatre Eduard Vieta

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’epidemiòleg i pediatre Quique Bassat i l’economista Judit Vall són els guanyadors ex aequo de la X Distinció del Claustre de Doctors i del Consell Social de la Universitat de Barcelona a les millors activitats de divulgació científica i humanística, guardó que té com a objectiu fomentar la difusió del coneixement científic al conjunt de la societat.

L’acte de lliurament d’aquests premis, així com del corresponent al 2022, que va obtenir el psiquiatre Eduard Vieta, tindrà lloc el dijous 11 de maig, a les 17:00, a l’Aula Magna de lʼEdifici Històric.

Quique Bassat és investigador de la Universitat de Barcelona, de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i de l’Hospital Sant Joan de Déu. Ha centrat la seva recerca en les malalties infeccioses, com ara la malària o les infeccions respiratòries, que pateixen els infants de països de renda baixa. La seva tasca de divulgació d’aquestes malalties —en congressos i exposicions com la dedicada a la malària que es va exhibir durant gairebé un any a Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB— ha estat cabdal. Amb l’aparició de la COVID-19, Bassat va centrar els esforços a combatre aquesta malaltia i va multiplicar l’abast de la seva tasca divulgadora. En aquest sentit, destaquen les seves nombroses intervencions en mitjans de comunicació.

Judit Vall, experta en economia de la salut i economia laboral, destaca per la seva capacitat per difondre les seves recerques: els principals mitjans de comunicació del país s’han fet ressò de les seves investigacions, fet que li ha permès tenir un impacte important tant escala social com política. I és que els resultats de la seva recerca han arribat als dirigents polítics responsables de la presa de decisions. Alhora, això ha contribuït a la visibilitat científica de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB. Vall és editora i autora habitual del blog d’economia Nada es gratis i participa en diverses activitats de divulgació científica, entre les quals hi ha els Cafès científics de la UB.

El catedràtic de Psiquiatria Eduard Vieta, cap del servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i cap del grup de recerca en Trastorns Bipolars de l’Institut de Recerca Biomèdica August Pi i Sunyer (IDIBAPS), és un referent mundial en l’estudi de les causes i els tractaments farmacològic i psicològic del trastorn bipolar i la depressió, i ha promogut les bones pràctiques clíniques, el coneixement i la desestigmatització dels trastorns mentals. És autor de nombrosos articles divulgatius, i 7 dels seus 45 llibres sobre trastorn bipolar són de divulgació (aquestes obres tracten també sobre la violència o el lideratge, i sobre la psicopatologia de figures de l’art i la literatura). A més, ha intervingut en mitjans audiovisuals i programes de televisió, com ara La Marató de TV3.

Fotografies: Quique Bassat (esquerra), Judit Vall i Eduard Vieta.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere