Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern Català incrementa un 27% els ajuts als investigadors predoctorals en la convocatòria 2023 del Pla de Doctorats Industrials

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya ha incrementat en un 27% l’ajut directe que reben els doctorands i doctorandes de la convocatòria 2023 del Pla de Doctorats Industrials. Aquesta és una de les principals novetats de la nova edició del programa per a la qual ja es poden sol·licitar els ajuts que ofereix als investigadors i investigadores predoctorals la possibilitat de fer la formació investigadora en una empresa o institució, en col·laboració amb una universitat o centre de recerca, on desenvolupen un projecte que acabarà sent l’objecte de la tesi doctoral.

Amb una inversió inicial de prop de sis milions d’euros (5.878.800 euros), la convocatòria 2023 del Pla de Doctorats Industrials presenta millores substancials en el marc dels 10 anys, des de la seva posada en marxa. Els ajuts globals –que a banda del finançament directe als doctorands i doctorandes també inclou el que perceben les universitats, centres de recerca i empreses participants–, podran superar els 64.000 euros si el la tesi defensada obté la menció internacional.

Un dels objectius d’aquesta convocatòria és incrementar la visibilitat internacional del Pla de Doctorats Industrials. Per això s’ha creat aquest nou incentiu econòmic per fomentar la internacionalització dels projectes. Si el doctorand o doctoranda fa una estada mínima de tres mesos a l’estranger ien el moment de dipositar la tesi sol·licita la menció internacional, tant l’entorn empresarial com l’entorn acadèmic rebran una aportació addicional de 2.000 euros, cadascun.

Una altra novetat d’aquesta edició és que, dins de la modalitat d’ajut específic, també s’atorgaran ajuts als grups de recerca, i no només als doctorands i doctorandes com es feia fins ara.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere