La desena edició de “Ciència per a Tothom” omplirà el campus de la Universitat de les Illes Balears amb la participació de més de 5.300 escolars
El campus de la Universitat de les Illes Balears s’omplirà d’experiments de ciència i tecnologia els dies 11, 12 i 13 de maig per donar la benvinguda a més de 5.300 alumnes de primària (1.956) i de secundària (3.438) que participaran presencialment a “Ciència per a tothom”, que enguany arriba a la desena edició.
Participació del públic en general
“Ciència per a Tothom” també té les portes obertes per rebre les famílies i el públic en general interessat per la ciència. Tothom que ho vulgui podrà participar en les activitats d’aquesta iniciativa el divendres horabaixa, de les 16.30 a les 19.30 hores, i el dissabte, de les 10 a les 14 hores. Totes les activitats són gratuïtes i no és necessari apuntar-s’hi.
Programa d’activitats
Les activitats de “Ciència per a Tothom” són experiments de ciència relacionats amb diferents àmbits del coneixement. S’han dissenyat en tots els casos activitats orientades als diversos nivells educatius. Les demostracions seran a càrrec de devers 500 estudiants universitaris i 95 professors de la UIB que participen a “Ciència per a Tothom” de manera voluntària.
En aquesta edició, els participants podran fer activitats com ara:
- Mosquito Alert: ajuda’ns a saber on és el moscard tigre
- El pèndol caòtic
- Moviments de les plantes
- Efectes «quimi-especials»
- Ruta al caos a través d’imatges
- Realitat virtual i vídeo en 360 graus
- Diana intel·ligent
- Les espècies invasores i plagues prioritàries, una amenaça per a la biodiversitat
- FilosofIA. Reflexions sobre la intel·ligència artificial
- Com lluitar contra la incertesa en la salut, els doblers i el benestar
- Les platges, les dunes i el canvi climàtic
- Matèria inert-viva
- Aprèn criptografia amb el joc Crypto Go
Pòdcasts informatius
Si voleu conèixer amb més detall algunes de les activitats que trobareu a “Ciència per a Tothom”, podeu escoltar els pòdcasts següents:
- Realitat virtual i 360 graus, amb Antoni Oliver, professor ajudant del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica i investigador del Laboratori de Tecnologies de la Informació i Multimèdia.
- Enginyeria electrònica i intel·ligència artificial, amb Lluc Crespí, investigador contractat a través del programa “Investigo” en el Departament d’Enginyeria Industrial i Construcció.
- Per a què serveix l’app Mosquito Alert?, amb Carlos Barceló, professor contractat doctor interí del Departament de Biologia i investigador del grup de recerca en Zoologia Aplicada i de la Conservació.
L’Oficina per al Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB) organitza “Ciència per a Tothom” en el marc de les activitats SeràsUIB, amb el patrocini de la Direcció General de Política Universitària i Recerca, la Fundació la Caixa, la Fundació Sa Nostra i CaixaBank.