Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i el FC Andorra desenvoluparan projectes de recerca sobre rendiment esportiu i salut de l’esportista

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i el primer equip del Futbol Club Andorra treballaran de forma conjunta per desenvolupar estudis relacionats amb el rendiment esportiu, la salut de l’esportista i els mètodes de recuperació en l’àmbit del futbol. Aquesta col·laboració, iniciada enguany, però que s’espera que pugui tenir continuïtat, es durà a terme en virtut d’un conveni de col·laboració signat aquest any entre les dues institucions i amb vigència fins al juny del 2024.

El treball conjunt entre la UVic-UCC i el FC Andorra permetrà donar resposta a preguntes del dia a dia de l’activitat física dels esportistes, i poder millorar els mètodes d’entrenament i les estratègies de recuperació que s’utilitzen. La col·laboració parteix del fet que la recerca ha d’aportar avenços per a la salut i el benestar dels jugadors, un factor clau per assolir el seu màxim rendiment. Es tracta d’una oportunitat tant per a la UVic-UCC com per al FC Andorra per tal de sumar esforços i treballar plegats en la millora del rendiment esportiu i la salut de l’esportista. A més, l’acord contribuirà a la formació de futurs professionals en aquests àmbits.

D’una banda, el CEEAF disposa de l’experiència i el bagatge en investigació necessaris per desenvolupar de forma òptima aquests estudis, que preveuen aprofundir en un nínxol esportiu tan important com és el futbol d’alt rendiment. D’altra banda, des d’un inici el FC Andorra ha fet una gran aposta per tal d’impulsar la recerca científica aplicada a la pràctica dins del club.

Per part de la UVic-UCC, Jordi Vicens, membre del CEEAF, investigador del grup de recerca Sport, Exercise and Human Movement (SEaHM) i docent del grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE), ha liderat i establert les bases inicials del conveni, conjuntament amb el director del CEEAF, Javier Peña, i Albert Altarriba, ambdós també membres del grup de recerca SEaHM. Per part del FC Andorra, les persones que han treballat per fer possible aquesta col·laboració han estat Aitor Yeto, preparador físic i membre de l’staff del primer equip, junt amb Jaume Nogués, director general del club, i David Ferriz, team manager.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere