Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’obra “Personatge, ocells” de Joan Miró arriba a la Universitat Pompeu Fabra des de la Col·lecció de la Fundació Joan Miró de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La cessió temporal de la pintura s’emmarca en l’acord de col·laboració signat el 2020 entre les dues institucions, per donar a conèixer la trajectòria de l’artista català i l’art contemporani a la comunitat universitària.

Ja es pot contemplar l’obra de l’artista Joan Miró, “Personatge, ocells”, ubicada a l’Espai Tàpies del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. L’obra, cedida de forma temporal, data entre 1973 i 1977, i està realitzada sobre paper en tinta xinesa, aquarel·la, llapis, cera i pastel. La pintura s’integra a l’UPF Art Track, el recorregut pel patrimoni artístic i cultural de la Universitat.

Substitueix el préstec anterior de dues obres de Miró, “Sense Títol”, creades el 1968, les quals han tornat al museu de Montjuïc, després de finalitzar el període de cessió a la UPF, iniciat l’any 2020, coincidint amb la signatura de l’acord de col·laboració entre ambdues institucions. La nova pintura en préstec romandrà a la Universitat per un període de tres anys a partir del 13 de març de 2023.

Les relacions entre la Fundació Joan Miró de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra tenen un conveni que va més enllà de la cessió d’obres d’art, també inclou la Càtedra Fundació Joan Miró-UPF d’Art Contemporani centrada en recerca sobre la figura i l’obra de l’artista català i l’organització d’activitats docents a través d’experts en Joan Miró que venen a la UPF a compartir el seu coneixement.

L’acord de col·laboració que agermana ambdues institucions va ser rubricat el 2020 per Marko Daniel i Jaume Casals, rector de la UPF entre 2013 i 2021, i inclou l’exhibició d’obres de la Fundació Joan Miró al campus de la Ciutadella, la cessió d’una part del fons de la Biblioteca de la Fundació a la Biblioteca de la Universitat, i la creació de l’esmentada càtedra.

Crèdit imatge:
Joan Miró. Personatge, ocells. 1973-1977.
Tinta xinesa, aquarel·la, llapis cera i pastel damunt paper 66,3 x 50,5 cm.
Col·lecció Fundació Joan Miró, Barcelona. © Successió Miró 2023

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere