Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

#CMCVaCasa Cultura Online 2023: El Centre del Carme Cultura Contemporània a València presenta CULTURA ONLINE amb 100 obres digitals i un muntatge expositiu

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’exposició col·lectiva es pot visitar fins al 9 de juliol a la sala Ferreres-Goerlich del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) i en una plataforma en línia pròpia

Compta amb una instal·lació de ‘light art’ i sessions DJ cada setmana, amb Vitamin Studio i theBasement

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha presentat #CMCVaCasa Cultura Online, la exposició col·lectiva i la plataforma en línia que reuneixen els cent projectes seleccionats en la convocatòria homònima. El director ha estat acompanyat en la presentació per Nuria Blaya, cocomissària de la mostra juntament amb Pérez Pont, i gran part dels creadors i creadores participants. 

Els cent continguts culturals es poden visitar fins al 9 de juliol a la sala Ferreres-Goerlich del CCCC, així com en la pàgina web Consorci Museus, creada especialment per al projecte, ja que el requisit principal de la convocatòria era que les obres foren accessibles des de plataformes digitals.

La mostra està acompanyada per la instal·lació audiovisual ‘Abisme de successos’ de Vitamin Studio i per un programa de sessions de DJ cada setmana, amb theBasement. 

Un muntatge innovador

La proposta expositiva és completament digital, amb la qual cosa s’aconsegueix que la sala Ferreres-Goerlich passe d’estar totalment buida a mostrar tots els projectes una vegada s’encén. No hi ha cartel·les, ni panells, tot és digital i les peces exposades digitalment inclouen codis QR per a accedir al contingut complet des dels dispositius mòbils. 

Aquesta nova aposta de muntatge del Consorci de Museus i el Centre del Carme, amb l’obertura de la qual s’inicia la programació especial per al Dia Internacional dels Museus, està alineada amb el tema de la celebració d’enguany ‘Museus, sostenibilitat i benestar’, amb què s’ofereix un concepte d’exposició que no inclou instal·lacions físiques i és, per tant, més sostenible. 

“L’experiència presencial adquireix un valor especial amb el muntatge que hem dissenyat per a la sala Ferreres-Goerlich, al qual se suma una instal·lació de ‘light art’ i un programa amb DJ en directe cada setmana”, ha assenyalat el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont. 

Huit temàtiques

L’exposició es divideix en huit grans eixos temàtics que corresponen a qüestions actuals, com ara els mons virtuals, l’acció i la reivindicació social, la sostenibilitat, els viatges, la pobresa, el gènere, les noves narratives i els processos creatius. 

“L’exposició i la plataforma en línia es vertebren entorn de huit grans eixos conceptuals, elaborats a partir d’un passeig lent pels espais i les obres. Volem mostrar la ‘cara A’ del món virtual i les tecnologies, com a lloc d’intercanvi i de difusió cultural”, ha assenyalat Núria Blaya, cocomissària de l’exposició junt amb Pérez Pont. 

Creació del País Valencià 

Els cent projectes que formen l’exposició han sigut creats per professionals de l’art, la investigació i el pensament, nascuts o residents a la Comunitat Valenciana, que desenvolupen el seu treball en el camp de les arts visuals en sentit ampli (teoria i pràctica). 

Les creadores i creadors de #CMCVaCasa Cultura Online 2023 són: Alena Mesarosova, Alejandro Peña Barceló, Alfredo Guillamón Martín, Ana Císcar Cebriá, Ana Illueca, Ana María Pastor González-Nicolás, Anaïs Florin, Andrés Moriel Alcaide, Aris Spentsas, Aurora Domínguez Mata, Benjamín Fernández-Cañadas María, C. Bibiana Martínez Torrecilla, Carla Vidal Ferrandis, Carlos Izquierdo Pérez, Carlos Ruiz Herrero, Carlos Sebastiá Ortega, Daniel Sanchis Sesma, David Trujillo Ruiz, Diana Guijarro Carratalá, Diego José Díaz García, Elena Edith (Mau) Monleón Pradas, Elena Sanmartín Hernández, Eva Bonilla Mercado, Eva Máñez López, Fermín García de Blas, Fermín Jiménez Landa, Fermín Sales Segarra, Francisca Javiera Soto Martínez, Gema del Rey Jordá, Gala Font de Mora Marti, Graham Bell, Irene Aleixandre Bou, Irma Marco Cánoves, Iván Arbildua Fariñas, Joaquín Artime Pinilla, José Luis Carrillo Reche, José Luis Miralles Bono, Keke Vilabelda Montalt, Leandro Gómez Mora, Livia Daniel, Lluc Mayol Palouzié (en representació de Massa Salvatge Coop. V.), Lucía Morate Benito, Lucía Sáiz Alegre, Lucas Selezio De Souza, Mònica del Rey Jordà, Manuel Ferrer Hernández, Marco Ranieri, Marina Perales, Umbracle Cine, María Gabriela Rivera Lucero, Maria Llopis Navarro, Marta Coca Pérez, Marta Negre Gallén, Matilde Igual Capdevila, Meritxell Ahicart Centelles, Natalia Castellanos Ayala, Nuria Sofía González Tugas, Olga Diego Freises, Pau Berga, Patricia Ferragud Noguerón, Pepe Andreu Ibarra, Pepa López Poquet, Ramon Marrades Sempere, Roser Domingo Muñoz, Rubén Marín Ramos, Sara Fornés, Sara Gurrea Moreno, Sara Marhuenda Barberá, Santiago Fernández Honrubia, Santiago Vicente Calvo, Sonia Megías López, Stefano Scar, Teresa Hernández Tomás, Teresa Marín García, Va! Associació Cultural i de Promoció de les Arts Visuals, Verónica Francés Molina, Vicente Arlandis Recuerda, Vicent Pons Soler, Vicente José Torres Laguarda i Violeta López López.

Música electrònica i ‘light art’

Des de l’11 de maig fins al 8 de juliol, l’exposició estarà acompanyada per una sèrie de sessions DJ programades per theBasement, que donaran vida a la instal·lació audiovisual ‘Abisme de successos’, creada per a l’ocasió per Vitamin Studio. Es tracta d’una peça de ‘light art’ que convida a reflexionar sobre la dualitat de la llum i la foscor, el que és positiu i el que és negatiu, i l’equilibri còsmic gràcies al balanç entre les energies, creant un ecosistema digital autònom basat en sistemes astrofísics. 

Aquesta proposta paral·lela, anomenada CCCC Cultura Online Music, combina música, art i tecnologia en el cor de la mostra Cultura Online. La programació de CCCC Cultura Online Music es pot consultar ací

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere