Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

316 científics demanen a la Comissió Europea que obligui a instaurar el logotip NUTRI-SCORE, l’etiqueta nutricional

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Un nombrós grup de científics de prestigi i professionals de la salut demana a Brussel·les que no cedeixi a les pressions d’algunes grans empreses alimentàries i adopti aquest etiquetatge nutricional

Un total de 316 científics i professionals de la sanitat, entre els quals hi ha investigadors de diferents universitats de Catalunya i el País València  i centres de recerca i hospitals, demanen a la Comissió Europea que instauri l’obligatorietat del logotip Nutri-score com a informació nutricional vàlida en les etiquetes dels productes, sobretot davant la pressió en contra d’algunes grans empreses alimentàries. En un extens informe científic, els signants recorden que són molts els estudis de diversos països que “validen l’algorisme amb el qual es calcula el Nutri-score i la seva efectivitat per a ajudar els consumidors a prendre decisions alimentàries més sanes”, i “demostren la seva efectivitat, en particular en les poblacions desfavorides, i la seva superioritat si es compara amb altres etiquetes”. 

Els signants del manifest recorden, a més, que els criteris en què es basa el Nutri-score han estat actualitzats recentment per un “un comitè científic compost per experts europeus”, gràcies a la qual cosa es millorarà la qualificació de l’oli d’oliva i els peixos grassos, i degradarà als cereals amb un alt contingut en sucre i les carns vermelles. Aquest indicador, segons apunten, ja s’aplica amb caràcter voluntari per als fabricants en set països europeus (França, Bèlgica, Alemanya, Espanya, Països Baixos, Luxemburg i Suïssa) on s’ha demostrat útil. A més, recorden que està avalat per associacions de consumidors. 

El temor dels científics que defensen el Nutri-score és que les accions dels grups de pressió contraris en retardin la implantació, que consideren urgent, o que s’acabi implantant un etiquetat nutricional que no es basi en proves científiques, sobretot tenint en compte declaracions de membres de l’executiu comunitari que han donat a entendre que podrien excloure el Nutri-score perquè consideren que “polaritza”. Els signants manifesten inquietud per les pressions contra el Nutriscore de grans companyies del sector, com ara Ferrero, Lactalis, Coca-Cola, Mars, Mondelez, Kraft, així com d’algunes associacions de productors de formatge i de carn, i del govern italià. 

“Les seves àmplies accions de pressió i l’ús públic dels arguments més absurds i deshonestos, així com de notícies falses, semblen haver portat a la Comissió Europea a suspendre els seus esforços per regular l’etiquetatge nutricional”, s’assegura en el manifest. 

Informe científic … clicar aquí

Llista de signants … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere