Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Fundació Jesuïtes Educació oferirà més matèries virtuals al seu Batxillerat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Jesuïtes Educació ampliarà la oferta en línia al Batxillerat de 2 a 6 matèries: Literatura Universal, Psicologia, Biomedicina, Francès, Llatí i Programació a les seves 8 escoles a Catalunya

La Fundació Jesuïtes Educació, oferirà al seu alumnat de Batxillerat la possibilitat d’estudiar alguna de les matèries en la modalitat virtual amb un doble objectiu: adaptar-se a la tendència a la digitalització i donar resposta als interessos i necessitats personals i acadèmics de l’alumnatflexibilitzant i personalitzant amb un major grau l’itinerari d’aprenentatge, tant des de la tria de matèries com des del ritme d’aprenentatge aconseguint una proposta més inclusiva.

La xarxa de centres porta treballant en aquest projecte dos cursos lectius, havent realitzat una prova pilot oferint matèries de Literatura Universal durant el curs 2021-22 en el que 16 alumnes de tres de les escoles de la xarxa – Jesuïtes Sant Gervasi, Clot i Sarrià –  van poder desenvolupar i assolir els coneixements en línia. Aquest curs, dins de la proposta de Batxillerat de la Fundació ha continuat enriquint el Batxillerat augmentant i reforçant  la oferta de matèries a Psicologia i Literatura Universal amb un total 54 alumnes de quatre de les escoles que participen en la iniciativa: Jesuïtes Sarrià, Sant Gervasi, Clot i Casp. De cara al curs vinent,  la Fundació ampliarà la oferta en línia de 2 a 6 matèries: Literatura Universal, Psicologia, Biomedicina, Francès, Llatí i Programació a les seves 8 escoles a Catalunya.

Itinerari personal d’aprenentatge i desenvolupament integral de l’alumnat

Aquesta modalitat ofereix un valor afegit per a l’alumnat. El principal, tal com explica Jordi Rull, Director pedagògic de Jesuïtes Sant Gervasi i coordinador de la iniciativa, és “la major possibilitat de tria per part de l’alumnat del seu itinerari personal d’aprenentatge”. El secret de que aquesta modalitat funcioni “és garantir un contacte estret i regular amb el docent, tant asíncron (amb fòrums i xats…), com síncron (amb trobades virtuals setmanals en directe)”. Aquest acompanyament personalitzat per part del professorat  permet la continuïtat i la coherència en el desenvolupament integral de l’alumnat ja que, l’educador/a realitza un seguiment continu i directe per reforçar el vincle alumnat-docent i poder fer un seguiment de la matèria a assolir.

El desenvolupament de l’autonomia i l’autoregulació és un altre dels objectius que es treballen dins d’aquesta modalitat. “Gràcies a la flexibilitat que ofereix aquest programa, l’alumnat assoleix no només competències digitals que poden traslladar a la seva vida personal i professional, sinó que també aprenen a treballar en la resolució de problemes, la comunicació en entorns digitals i l’organització per tal de donar una millor resposta a les necessitats acadèmiques i personals del seu dia a dia”, apunta Rull.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere