Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

59 centres de Secundària i 1.500 joves del País Valencià han participat en l’edició d’enguany de les Trobades de Teatre Jove

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Durant els mesos d’abril i maig s’ha fet la desena edició d’aquestes trobades

Un total de 59 centres educatius de Secundària de Castelló, València i Alacant i 1.500 joves han participat fins divendres passat a l’edició del 2023 de les Trobades de Teatre Jove, que patrocina l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i organitza Projecte Inestable .

Aquesta iniciativa vol facilitar la trobada d’estudiants i docents que gaudeixen del teatre i es formen mitjançant les arts escèniques en el sentit més ampli. Així, la finalitat és que el teatre ajudi els nois i les noies a socialitzar, millorar la creativitat, incrementar l’interès per la lectura, millorar l’autoestima.

A més de les 32 obres de teatre, s’han realitzat 70 tallers didàctics i 14 dinàmiques grupals en què els nois i noies de secundària han pogut gaudir de l’experiència i els ensenyaments dels 30 professionals de les arts escèniques que han participat en aquesta iniciativa.

Amb la celebració de les darreres representacions a Alacant, es va donar per conclosa la desena edició de les Trobades de Teatre Jove, que ha comptat amb representacions d’obres amb temàtiques relacionades amb el negacionisme, el canvi climàtic, la igualtat o els estereotips de l’adolescència , així com reflexions sobre l’art.

A la província d’Alacant hi han participat alumnes dels IES Santa Pola, Les Fonts de Villena, Maria Blasco de Sant Vicent del Raspeig i Misteri d’Elx; i els IES 8 de març, Cap de l’Horta i Centre 14 d’Alacant, a més dels centres concertats Col·legi Agustins d’Alacant i el Col·legi Nostra Senyora del Carme d’Elx.

Durant la setmana passada es van representar a l’espai ‘Las Cigarreras’ obres com ‘Romeo i Julieta’, adaptada al segle XXI, i creacions originals, algunes amb experiència internacional, com és el cas dels alumnes de l’IES Santa Pola que van actuar a l’octubre de l’any passat a la localitat de Piacenza a Itàlia.

Pel que fa a la província de València, les Trobades van tenir lloc entre el 24 i el 28 d’abril. Hi van participar els IES Sedaví, l’IES Hoya de Bunyol, l’IES Josep Maria Parra d’Alzira, l’IES Faustí Barberà d’Alaquàs, l’IES Josep de Ribera de Xàtiva; i els de València: IES núm. 26, IES Conselleria, IES Ramon Llull, IES Benicalap.

També hi van participar l’Escola de Teatre Tarumba d’Alzira i les escoles concertades Les Carolines de Picassent, el Col·legi La Mare de l’Olivar II d’Alaquàs i el Col·legi Escolapis de València.

Entre el 2 i el 5 de maig van tenir lloc a Castelló, on van participar l’IES Llombai de Borriana, l’IES Llop i Broch de Vila-real, l’IES Violant de Casalduch de Benicàssim, i els de la mateixa capital de la Plana: IES Sos Baynat i IES Bovalar.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere