Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Càtedra Pau Casals: Taller “Educar en Drets Culturals”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El taller va dirigit a professionals de la gestió cultural, tècnics/es d’educació i cultura de serveis municipals, professionals de la museologia i el patrimoni i professionals de l’educació

Tindrà lloc el proper 22 de maig de 10h a 17:30h al Museu Pau Casals a El Vendrell

La trajectòria artística de Pau Casals va anar unida amb un ferm compromís social amb els problemes del seu temps. Projectes com l’Associació Obrera de Concerts posen de manifest com Casals ja estava convençut que el dret a l’accés i a la pràctica cultural són essencials i demostren com d’actual segueix sent el seu llegat. La defensa dels drets humans fonamentals i la pau des de la seva condició de músic ens permeten situar el seu llegat en els escenaris contemporanis en la funció social de la cultura i la defensa dels drets culturals.

La Càtedra Pau Casals, un projecte en conveni entre la Fundació Pau Casals i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), organitza el taller “Educar en Drets Culturals” que tindrà lloc el 22 de maig al Museu Pau Casals (El Vendrell). Aquesta activitat és una formació en format taller sobre educació en drets culturals dirigida a professionals de la gestió cultural, tècnics/es d’educació i cultura de serveis municipals, professionals de la museologia i el patrimoni i professionals de l’educació.

El taller pretén contribuir al coneixement i sensibilització en el context cultural i educatiu, promoure la reflexió i el diàleg al voltant dels drets culturals, mostrar experiències inspiradores i presentar eines i recursos per tal que equipaments i projectes culturals i/o educatius incorporin la perspectiva dels drets culturals en les seves programacions i activitats.  Es comptarà amb les participacions de reconeguts professionals com Maider Maraña, directora de la Fundación Baketik (País Basc), Nicolás Barbieri, professor de la UOC, o Estefanía Rodero, investigadora i activista cultural.  També intervindran responsables d’equipaments culturals destacats del nostre entorn com per exemple Gemma Carbó, director del Museu de la Vida Rural i presidenta de la Fundació Interarts. D’altra banda, s’oferirà una visita al Museu Pau Casals a càrrec de Núria Ballester, directora del Museu, qui també explicarà el projecte educatiu basat en música i valors que treballa l’equipament.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere