Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EDITORIAL: Les misèries universitàries

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

De cop les televisions ens descobreixen que 33 professors universitaris de Catalunya han estat investigats per assetjament sexual en diferents universitats: públiques i privades, confessionals i no confessionals.

De fet son més i cada cas està en diferent nivell d’anàlisi i de resolució. Fins i tot molts equips rectorals, deganals o directius de departaments han mirat a un altre costat o han trobat solucions discretes per no malmetre la seva imatge institucional.

L’assetjament sexual amb l’abús de poder, que és la variant universitària, és molt greu, però no es pot tractar de manera irresponsable.

Sempre cal arribar al final de cada cas: fer costat a la víctima i fulminar al professor laboralment.

Com a digital universitari i escolar a la redacció de LO CAMPUS DIARI ens hem plantejat com informar de cada cas i hem decidit informar només quan la nostra gent: sigui periodista o “antena de comunicació” o col·laboradors externs nostres, corroborin un procés delictiu de gènere.

I això ho fem extensiu a tota mena d’acte delictiu a la Universitat, tant acadèmicament parlant, com conductes punitives al codi penal.

No és que defugim la denúncia de res que sigui denunciable, justament al contrari denunciarem a qui sigui, si cal fer-ho, i ni anunciants, ni lobbies, ni directius acadèmics, ni Consellers, ni Ministres o pinxos i frívols de pacotilla ens pararan. Però si mai ho fem, serà amb dades que mostrarem a les nostres pàgines i pantalles.

Però hem d’anar en compte, no podem convertir “una publicació universitària i escolar” com una “revista de successos” on dia a dia denunciem les misèries universitàries, perquè siguem clars, a les universitats passa de tot, exactament com passa a la societat.

Ho hem dit: l’assetjament sexual és molt greu, però quan ho denunciem, ho farem amb noms i cognoms, però ho farem quan nosaltres i només nosaltres corroborem la informació.

I aquesta conducta de premsa universitària, que recordem una vegada més, que no vol dir de comunicació institucional d’un centre educatiu, ho farem amb tot.

Per exemple: hem vist Màsters que són una autèntica estafa acadèmica, per tant ho explicarem; hem vist un absentisme de professors universitaris a la feina molt alarmant o hem vist una docència tramposa i desfasada en el temps a les aules.

Investigarem, però sense proves, sense dades i sense donar la paraula als protagonistes, no denunciarem res.

El nostre poder només és la credibilitat i ens l’hem de guanyar en cada noticia que publiquem.

 +++

IMATGE:  Fragment de l’escultura “Ship” (2019) d’Anna Gillespie a la Half Moon Bay de Heysham / Anglaterra.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere