Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La xarxa “Network of Universities of Small Countries and Territories” que va impulsar la Universitat d’Andorra es continua ampliant amb la Universitat d’Åland

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La xarxa d’universitats de petits països i territorisNetwork of Universities of Small Countries and Territories, NUSCT”, compta des d’aquest mes de maig amb un nou membre, gràcies a la incorporació de la Universitat d’Åland, situada en l’arxipèlag del mateix nom situat entre Finlàndia i Suècia. Amb aquesta ampliació, ja són dotze membres d’onze països o territoris diferents els que conformen aquesta xarxa, impulsada l’any 2018 per la Universitat d’Andorra (UdA).

La nova incorporació es va aprovar durant la celebració de la reunió anual de rectors i rectores de la NUSCT (10/05/2023), que va tenir lloc a Liechtenstein amb la presència de representants de tots els territoris, entre els quals vuit rectors.

La trobada anual també va servir per nomenar nou president de l’entitat. Es tracta d’Eyjólfur Guðmundsson, rector de la Universitat d’Akureyri (Islàndia), que liderarà la xarxa durant els propers tres anys en substitució del rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, que ha presidit la NUSCT des del 2018.

La propera reunió de rectors i rectores de la NUSCT tindrà lloc el mes d’abril del 2024 de Gibraltar, un altre dels territoris de la xarxa, juntament amb Andorra, Groenlàndia, Illes Åland, Illes Fèroe, Islàndia, Liechtenstein, Malta, Montenegro, San Marino i Xipre.

L’objectiu de la NUSCT és que les universitats de petits països i territoris europeus puguin fer front comú als fòrums internacionals d’ensenyament superior, col·laborin tant en l’àmbit acadèmic com en el de recerca, comparteixin experiències i puguin oferir noves oportunitats de mobilitat als seus estudiants i personal.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere