Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat de València: Convocat el XXIX Premi Europeu de Divulgació Científica “Estudi General”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Universitat de València (UV) i l’Ajuntament d’Alzira han convocat el XXIX Premi Europeu de Divulgació Científica “Estudi General”, en col·laboració amb Edicions Bromera, en el marc dels premis Ciutat d’Alzira. L’import del guardó és de 12.000 euros i el termini de presentació d’originals acaba el divendres 15 de setembre.

El guardó té la finalitat d’estimular la creació i la difusió d’obres que, amb un llenguatge entenedor, posen a l’abast del públic general, i de l’estudiantat preuniversitari en particular, els avanços científics i tecnològics, i també la divulgació d’aspectes interessants de les diverses branques del saber. El llibre guardonat serà coeditat, en versió valenciana, per Edicions Bromera i el Servei de Publicacions de la UV, dins la col·lecció «Sense Fronteres».

Poden optar a aquest premi els assajos de difusió popular del coneixement científic i tecnològic escrits en valencià o en qualsevol altra varietat d’aquesta llengua, en castellà, en anglès o en francès amb una extensió entre 250.000 i 300.000 caràcters (espais inclosos). Els materials addicionals al text hauran de ser originals, lliures de drets o contenir el corresponent permís de reproducció. En la convocatòria no podran participar les persones que ja hagen estat guardonades en edicions anteriors i, com en l’edició anterior, s’exclouran els textos procedents de treballs de fi de grau, de fi de màster, tesis doctorals i articles científics.

Per participar-hi, les obres es presentaran preferentment mitjançant la seu electrònica de la UV, o també es podran entregar en paper al Registre General de la institució (Av. Blasco Ibáñez 13, 46010, València). Les obres han de ser originals i inèdites, i seran avaluades pel jurat de manera anònima amb els següents criteris: interès científic i coherència (màxim 3 punts), creativitat i originalitat (3), claredat expositiva i estructura del text (3 punts), i correcte ús de la sintaxi i les normes ortogràfiques.

El jurat de l’edició de l’any 2023 el formaran Rosa M. Donat, vicerectora d’Innovació i Transferència, i presidenta d’aquest; Carolina Moreno, directora de la col·lecció «Sense Fronteres»; José Ramón Alonso, guardonat en la 28a edició d’aquest premi; Anabel Forte, investigadora del Departament d’Estadística i Investigació Operativa de la Universitat de València; i Juan Nácher, investigador del Departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física de la Universitat de València.

El guardó serà atorgat el mateix dia del lliurament de la resta de premis Ciutat d’Alzira, la nit del divendres 10 de novembre de 2022, en el transcurs d’un sopar literari en el qual les persones guanyadores, a més del premi en metàl·lic, rebran el trofeu dissenyat per Manuel Boix, símbol dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

Bases del Premi Europeu de Divulgació Científica “Estudi General” … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere