Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili: Jornada “Emprendre des de la ciència: com convertir els resultats de recerca en un projecte empresarial d’èxit”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Data i hora: Dimecres, 24 de maig – 17.00 h

Lloc: Aula 504 del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (Avinguda Catalunya, 35, Tarragona)

La Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili organitza la jornada “Emprendre des de la ciència: com convertir els resultats de recerca en un projecte empresarial d’èxit” per reflexionar sobre la relació entre la ciència i el món empresarial, a càrrec de Javier García Martínez, president de la Unió Internacional de Química Pura i Aplicada (IUPAC).

El ponent desgranarà les claus que permeten trencar la mitificada barrera entre universitat i altres sectors econòmics. Ho farà a partir de la seva experiència com a professor de la Universitat d’Alacant i com a fundador i gestor de l’empresa emergent Rive Technology, basada en catalitzadors desenvolupats en un laboratori universitari.

D’acord amb Javier García Martínez, aquesta barrera la construeix la nostra pròpia ment, que posa les diferents activitats en sitges diferents, encara que tot formi part de la mateixa cosa i que el treball a la indústria i a la universitat es trobin intricadament units. De fet, segons les seves pròpies paraules, treballar a la indústria ha fet d’ell un millor educador perquè té un millor coneixement de com opera la indústria.

García Martínez ha editat recentment amb Kunhao Li el llibre Chemistry Entrepreneurship, que vol ser una guia per desenvolupar una nova empresa química, incloent-hi aspectes clau com la protecció de la invenció, el pla de negoci i de desenvolupament, la transferència de tecnologia, com finançar l’empresa emergent, estratègies d’èxit, etc.

El ponent exposarà la informació necessària per treure les idees del laboratori i portar-les al món real, i com convertir-se mantenir un projecte d’èxit en el mercat.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere