Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Presentat el nou Torneig de Dramatúrgia al País Valencià preludi del Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta de Girona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Huit dramaturgues i dramaturgs de Castelló, Alacant i València s’enfrontaran amb els seus textos en un ring de boxa del 29 de maig al 18 de juny

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat hui la setena edició del Torneig de Dramatúrgia, una activitat que impulsa en tot el territori valencià i en què huit dramaturgues i dramaturgs, dos de Castelló, dos d’Alacant i quatre de València, s’enfrontaran per parelles presentant textos d’uns 30 minuts, llegits per dos actors o actrius professionals en un ring de boxa.

Aquest projecte va nàixer dins del prestigiós Festival Temporada Alta de Girona fa 12 anys de la mà del dramaturg Jordi Casanovas i, en 2016 i 2017, el va organitzar a València CREADOR.ES, abans que agafara el relleu l’IVC. 

El director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, ha sigut l’encarregat de donar a conéixer el nom de la ‘mestra de cerimònies’, María Minaya, que presentarà cadascuna de les jornades. L’actriu ha presentat un a un els autors que participen en aquesta edició i el sobrenom que, com en un torneig de boxa, utilitzaran en els combats. 

Els dramaturgs i dramaturgues valencianes que participaran en aquest VII Torneig de Dramatúrgia són Isabel Caballero, Antonio Escámez, Marcos Luis Hernando, Isabel Martí, Tomàs Mestre, Eva Mir, David Sánchez Pacheco i Carmen Valera.

Els autors i autores no coneixeran els actors i actrius que representaran el seu text fins a dues hores abans de la representació. El públic és qui votarà l’obra guanyadora en cada fase: quarts de final, semifinals i final, que se celebraran al Teatre Arniches d’Alacant, al Teatre Principal de Castelló, al Teatre Rialto de València i, com a novetat enguany, al Teatre L’Agrícola d’Alboraia i al Teatre La Marina del Puig de Santa Maria; totes, amb entrada gratuïta.

El primer combat de quarts de final serà el 29 de maig al Teatre Arniches d’Alacant, el segon serà el 31 de maig al Teatre Principal de Castelló; el tercer, al Teatre La Marina del Puig de Santa Maria el 3 de juny, i el quart, al Teatre L’Agrícola d’Alboraia el 9 de juny. Les persones guanyadores de cada combat s’enfrontaran en les semifinals, que seran al Rialto els dies 13 i 15 de juny, i, per últim, la gran final serà el 18 de juny també al Teatre Rialto de València.

En edicions anteriors, el Torneig de Dramatúrgia va tindre com a guanyadors Juli Disla en 2016, amb el text ‘Chicas cocodrilo’; Mafalda Bellido en 2017, amb ‘Chucho’; Adrián Novella en 2018, amb ‘Los tardones’; Borja López Collado en 2019, amb ‘HIPOCONDRIArt’; Sergio Serrano en 2021, amb ‘Termitas’, i Amparo Vayá en 2022, amb ‘Extrañas’. 

L’autor guanyador o autora guanyadora passarà a participar en el Torneig de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta de Girona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere