Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-Universitat Ramon Llull: Jornada del Projecte COEDsion “Educació intercultural i promoció de cohesió social des del lleure educatiu i l’acció sociocultural”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Jornada pretén oferir un espai de reflexió al voltant del lleure, l’acció sociocultural i la interculturalitat en el marc del projecte COEDsion. La diversidad cultural en centros de ocio educativo: hacia un modelo de educación intercultural para la promoción de la cohesión (PID2021-124284OB-I00), que duen a terme investigadors del Grup de recerca Innovació i Anàlisi Social (GIAS) i de la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural, de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull; el grup Ocio, Cultura y Turismo para la Transformación Social de la Universitat de Deusto; el grup d’Innovació educativa per a una formació integral en diferents etapes i contextos i l’Instituto Universitario de Estudios sobre Migraciones (IUEM) de la Universitat Pontifícia de Comillas (UPCO); el Grup de recerca KideOn. Inclusión de la Universitat del País Basc (UPV/EHU). 

Aquest projecte pretén identificar els paradigmes i models de gestió de la diversitat cultural que sustenten les pràctiques educatives que es duen a terme als centres de lleure educatiu per a la infància i l’adolescència i, mitjançant aquesta acció, avançar en el coneixement de com promouen processos de cohesió social als territoris.

 A la jornada participaran experts de caràcter nacional que, a partir de les seves reflexions, oferiran un espai de contrast i debat sobre les temàtiques abordades.

 S’adreça a la comunitat acadèmica, entitats i organitzacions socials i professionals i voluntaris de l’acció social i educativa.

Programa

9.30 h: Benvinguda i presentació a càrrec de:

  • Dr. Joan-Andreu Rocha Scarpettadegà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL.
  • Dra. Txus MorataIP del Grup de recerca Innovació i Anàlisi Social (GIAS) i directora de la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL.

10-11 h: Ponència: Mixculturalitat: crear un món on tots siguem do, a càrrec de Fernando Vidal, doctor en Sociologia. Professor del Departament de Sociologia i Treball Social de la Universitat Pontifícia Comillas de Madrid.

Presenta: Dra. Txus MorataIP del Grup de recerca Innovació i Anàlisi Social (GIAS) i directora de la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL.

11-11.30 h: Pausa

11.30 a 13 h: Taula rodona: Oci, Acció Sociocultural i Interculturalitat. 

  • Sr. Héctor Colunga Cabaleiro. Director de la Fundación por la Acción Social Mar de Niebla. Asturias.
  • Pilar Poyatos Casas. Cap de la Unitat de Dinamització Comunitària de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.
  • Sra. Violeta Assiego Cruz. Jurista, analista i investigadora experta en drets humans (gènere, infàncies i interseccionalitat). 

Modera: Dr. Jorge Torres. Professor del Departament d’Educació de la Universitat Pontifícia Comillas de Madrid.

13 a 13.30 h: Presentació del llibre Ocio educativo y acción sociocultural: Construyendo modelos para el desarrollo de personas y comunidades, coordinat per Txus Morata, Eva Palasí i Erika Tobalina, que recull aportacions fetes al I Congrés Internacional de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural, organitzat per la Fundació Pere Tarrés, en el marc de la Càtedra de Lleure Educatiu i Acció Sociocultural.

13.30 h: Tancament de la Jornada a càrrec de: Dra. Aurora Madariaga, IP del grup Ocio, Cultura y Turismo para la Transformación Social. Directora de la Cátedra Ocio y Discapacidad. Instituto de Estudios de Ocio. Universitat de Deusto.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere