Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cicle de cinema documental “Miralls Creuats” al Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili: avui el documental “Kiss the ground”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Per tercer any consecutiu el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) acollirà el cicle Miralls Creuats, dedicat al cinema documental i que està organitzat, conjuntament, per la URV a Tortosa i la productora Films Nòmades.

La programació és de dues sessions, avui 25 de maig amb el documental “Kiss the ground” i el dia 1 de juny amb quatre audiovisuals produïts per Cultura Verda.

“Kiss the ground”

“Kiss the ground”(EUA, 2020, 84 min) és un documental estatunidenc dirigit per Joshua tikel i Rebecca Harel, que tracta una de les possibles solucions a la crisi climàtica: l’agricultura regenerativa. Una sortida que fomenta la biodiversitat dels sòls, sota la premissa que la recuperació d’aquests ecosistemes, a més de garantir la vida de múltiples espècies i la fertilitat de la terra, comporta un augment del segrest del carboni.

Dia: Dijous, 25 de maig, a les 18:30 h.

Lloc de projecció: Aula Magna del Campus Terres de l’Ebre (Av. Remolins, 13-15. Tortosa).

Subtítols en Català.

Col·loqui: Posteriorment hi haurà un col·loqui moderat per Jaume Moya, de Films Nòmades, amb la participació de dos experts en agricultura regenerativa del territori: Cécile Thevenot, pagesa, responsable de Penyaflor Permacultura (Aldover) i dinamitzadora de Projectes agroecològics, i Jordi Querol d’Ulldecona, enginyer assessor en agricultura biodinàmica i gerent de l’empresa Dreiskel biodinàmica.

“Cultura Verda”

“Cultura Verda” (Catalunya, 2022) amb direcció de Freya Day amb 4 audiovisuals: “Inside/Out” de Roser Ouduber, “Art i Natura” de Sergi Quiñonero, “Pacte amb la natura” de Rufino Mesa i “Una petjada al bosc” de Núria Rion.

“Cultura Verda” és un projecte dedicat a la sensibilització ambiental des de la perspectiva de la cultura i l’art contemporani-, ens proposa quatre documentals sobre temes tan diversos com l’autoconeixement a través de la natura; l’activisme mediambiental; la fractura entre l’espècie humana i la resta de les espècies, o de l’art com a eina de transformació social.

Dia: Dijous, 1 de juny, a les 18:30 h.

Lloc de projecció: Aula 110 del Campus Terres de l’Ebre (Av. Remolins, 13-15. Tortosa).

Col·loqui: A la taula rodona posterior hi participaran Freya Day i David Serra, directora i realitzador de “Cultura Verda” i els artistes protagonistes de dos dels documentals projectats, Rufino Mesa i Sergi Quiñonero.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere