Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona alerten del perill del consum de vapejadors entre els joves

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) alerta que l’ús de cigarretes electròniques -els vapejadors- està augmentant entre la població, també entre els més joves, i que el seu consum és nociu per a la salut.

Entre la població major de 15 anys que fuma a Catalunya, un 77.1% consumeix cigarretes electròniques. Al Camp de  Tarragona el percentatge és una mica menor,  un 61.8% , mentre que a Terres de l’Ebre, el percentatge de fumadors que consumeixen cigarretes electròniques encara és una mica menor, un 57.4%.

De fet, una recent enquesta feta a nivell de tot l’Estat espanyol, assenyala que el 20.8% dels joves (entre 14 i 18 anys) que fumen, consumeixen cigarretes electròniques.

Les infermeres de CODITA alerten que la majoria de cigarretes electròniques contenen nicotina, una substància que tots sabem és altament additiva i nociva i que afecta el desenvolupament del cervell, que entre els joves encara està formant-se fins als 25 anys”.

Per això, des del Col·legi d’infermeres insisteixen que els e-cigarretes son un perill per a la salut, i els preocupa especialment, el seu consum entre els joves “perquè els joves, nens i adolescents que consumeixen cigarrets electrònics tenen més probabilitats de fumar cigarretes convencionals en el futur”.

En aquest sentit, CODITA denuncia també les campanyes publicitàries amb dispositius atractius i amb diferents sabors per afavorir el consum de vapejadors entre els més joves. “Totes tenim present el recent vídeo que s’ha fet viral, on una nena de 9 anys ha rebut diferents vapejadors com a regal de la primera comunió” diuen des del Col·legi. Cal recordar que la diferència entre els vapejadors i els cigarrets electrònics és la mida de la bateria per recarregar el líquid, però per la resta són iguals, per tant, conclouen “alertem des de CODITA que els vapejadors i els cigarrets electrònics no són innocus i que danyen la salut de les persones”.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere