Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EDITORIAL: Les eleccions municipals, les universitats i l’escola

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Des de LO CAMPUS DIARI abans de les eleccions municipals no hem pres cap postura, fins i tot no hem acceptat publicitat de cap candidatura o partit, perquè no volíem trencar la imatge de pluralitat del digital. (Tenim lectors molt imaginatius).

Però LO CAMPUS DIARI té “sexe politic”, és a dir tenim una línia editorial claríssima: la defensa d’un ensenyament plural, no sectari, democràtic i professional arrelat a la cultura catalana.

Per això en aquest Editorial no farem una anàlisi exhaustiva, ni dels programes, ni de les campanyes, ni dels resultats en detall, però si voldríem expressar unes preocupacions, que fins i tot com a digital de premsa universitària i escolar ens condiciona.

És molt preocupant que l’extrema dreta i els feixistes hagin tret bons resultats en ciutats i viles. El votant d’aquestes formacions és molt jove i això fa que campi per universitats i escoles aquest pensament excloent i racista, i no cal dir anti-català.

L’altre aspecte que ens preocupa és que al País Valencià i a les Illes, la dreta més carca i també anti-catalana hagi triomfat en Parlaments autonòmics i ajuntaments. Serà difícil novament, fer un treball conjunt entre administracions de parla catalana, esperem  que les universitats de la Xarxa Vives, dels Països Catalans, no es trobin amb impedimentes per fer i construir conjuntament cultura, educació i País.

El tercer element i lligat amb l’anterior, destacar el patiment i com de malament pot acabar la llengua catalana. Estem amb emergència lingüística i sí totes les forces polítiques i totes les autoritats de Catalunya, el País Valencia i les Illes no fan un esforç conjunt en defensa de la llengua, tindrem problemes majors.

Problemes que digui el que digui la propaganda “blanquejadora” i mentidera, seguim tenim problemes greus sobre el català a les universitats públiques i privades i també a les escoles.

I per últim els ajuntaments s’han de posar les piles per ajudar als estudiants de les seves ciutats, viles i pobles, l’excusa de que moltes mancances de serveis als nostres estudiants no és competència seva, només ho poden dir buròcrates i funcionaris negligents i sense valors: un alcalde o un regidor en té l’obligació de cuidar de tots els alumnes de la seva població i defensar-los com sigui, així s’exerceix el lideratge … per exemple, en temes de mobilitat -la Renfe no funciona-, en temes d’habitatge, en temes de compra de llibres, en biblioteques que funcionin, en ajudes econòmiques etc. etc. etc.

Amb els feixistes i els polítics panxacontents escollits entre escollits honorables, aquestes eleccions municipals i autonòmiques han donat un resultat molt preocupant per la cultura, la llengua, l’educació i la solidaritat.

+++

IMATGE: Escultura “Transcendence” de Keith Jellum, localitzada a Portland, Oregon, United States.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere