Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Oasis al Barri” es posa en marxa a Nou Barris de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El projecte Oasi Climàtic, coordinat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), l’Associació Laboratori d’Emergències Urbanes (LEMUR) i Tarpuna S.c.c.l., organitza les primeres sessions amb el públic per detectar espais de refugi climàtic a Nou Barris. Aquest projecte compta amb el suport de les subvencions pel clima de l’Ajuntament de Barcelona. En el projecte s’implicarà una comunitat de jovent i gent gran de Nou Barris en el co-disseny de solucions per la millora de l’espai urbà en clau climàtica, oferint solucions col·lectives i innovadores al mateix entorn.

La sessió inicial de treball anomenada Oasis al Barri – Descoberta per detectar llocs frescos on refugiar-se i per aprendre a gestionar la calor i gaudir de més salut s’ha convocat pel dia 9 de juny al centre cívic Can Verdaguer (carrer de Piferrer, 94, 08016 Barcelona) de 10h a 11:30h. Es farà una breu presentació sobre els objectius del projecte i sobre clima. Posteriorment, tindrà lloc una dinàmica per detectar entre les persones  participants els refugis climàtics de Nou Barris i possibles espais de millora urbanística i climàtica. 

Durant el mes de juliol es faran tres sessions de treball més al propi CC Can Verdaguer, de 10h a 11:30h:

3 de juliol. Oasis al Barri – Com podem tenir llocs molt frescos a l’estiu? Juntes descobrim què ens ofereix el nostre barri quan fa calor i quines necessitats tenim. Serà una sessió teòrico-pràctica on es farà una introducció sobre clima i transició energètica i es treballaran propostes a la sala i tot passejant.

10 de juliol. Oasis al Barri – Com podem gaudir de bona salut a l’estiu? Consells pràctics individuals i accions comunitàries per tenir un barri més saludable. En aquesta sessió teòrico-pràctica es farà una introducció sobre salut urbana i es treballaran millores de l’espai urbà i la seva relació amb la salut a la sala i tot passejant. 

17 de juliol. Oasis al Barri – Juntes elaborem propostes per a tenir Oasis Climàtics (espais saludables i frescos al barri) amb les nostres mans i la nostra mirada des de l’experiència. Sessió amb una breu introducció teòrica sobre regeneració urbana i una part pràctica on elaborem maquetes, collage i altres materials per posar en valor allò que hem après durant les sessions prèvies i poder comunicar-ho a les altres veïnes i veïns i a l’Ajuntament de Barcelona. 

Inscripcions gratuïtes a les diferents sessions o al cicle complet … clicar aquí

El projecte tracta de vincular i empoderar la població local de Nou Barris, especialment el jovent i la gent gran, en la creació i gestió de refugis climàtics a l’espai urbà. Per això es desenvoluparan diverses accions com el desenvolupament de càpsules formatives innovadores en clima, transició energètica, salut urbana i regeneració urbana per a jovent i gent gran i dinàmiques de vinculació i cohesió, a partir de reptes estratègics com el clima i la salut en espais de Nou Barris. Es preveu una sessió d’intercanvi de coneixement entre el jovent i la gent gran a través del co-disseny dels espais urbans i es desenvoluparan sessions de co-disseny de potencials refugis climàtics urbans al barri, en clau de salut global i protecció pel clima.

Els objectius del projecte estan totalment alineats amb la Declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona. Específicament, s’alinea amb el canvi de model urbà (eixos verds), el canvi de model de mobilitat i infraestructures i les adaptacions al canvi climàtic, com cuidar la salut, el benestar i la qualitat ambiental.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere