Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

16a edició de Litterarum: fira d’espectacles literaris i Fira del Llibre Ebrenc a Móra d’Ebre

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Del 2 al 4 de juny, tindrà lloc aquesta mostra que fusiona les arts escèniques i la literatura en llengua catalana

Litterarum novament es celebrarà el primer cap de setmana de juny, a Móra d’Ebre, amb la 16a fira d’espectacles literaris i la 20a Fira del Llibre Ebrenc.

Un cap de setmana (divendres, dissabte i diumenge) en què creadors, artistes, programadors i totes les persones interessades podran gaudir de propostes escèniques literàries en llengua catalana; presentacions de llibres d’autors ebrencs; taules rodones, i espectacles, tallers, contacontes i concursos per a nadons i infants, entre moltes altres activitats.

La inauguració del divendres serà amb El Club Oblidat. Barcelona Lyceum Club, espectacle de teatre de Les Fugitives a partir de la investigació de M. Àngels Cabré i amb textos de Carme Montoriol, Aurora Bertrana i Maria Carratalà. El mateix dia, amb Litterarum Joves Lectors, una de les novetats d’enguany, els adolescents podran gaudir de l’espectacle de teatre L’increïble assassinat d’Ausiàs March, de Crit Teatre amb textos d’Ausiàs March.

El dissabte, cal destacar Les Bertranettes, de Queralt Albinyana, Marta Roma i Leonor Falcón amb textos d’Aurora Bertrana. Un espectacle de teatre on es farà un viatge de descoberta per la trajectòria musical d’Aurora Bertrana com a violoncel·lista i jazzwoman a partir de les seves memòries.

Una altra acte important del dissabte serà Intimari, de Guiem Soldevila i Pau Cardona amb textos de Sònia Moll, Ponç Pons, Màrius Torres, Ausiàs March i Joan Alcover. L’espectacle de poesia musicada d’autors medievals i mediterranis serà l’ocasió perfecta per veure en directe el talent del menorquí Soldevila.

Del dissabte també sobresurt l’accent ebrenc relacionat amb Felip Pedrell en l’espectacle musical Re-Romanç. De les cançons recollides per Pedrell a la contemporaneïtat interdisciplinària, de Re-Romanç amb textos de Meritxell Cucurella, Josep Pedrals, Amat Baró, Anna Gual, Raquel Santanera i Jordi Lara. I també cal pensar amb el maridatge literari del dissabte, al castell de Móra d’Ebre, on es podrà assaborir gastronomia, patrimoni i literatura amb l’espectacle Direm nosaltres, del català Cesk Freixas amb textos de Roc Casagran.

En la cloenda del diumenge, hi haurà Èric Vinaixa en poesia, d’Èric Vinaixa amb textos de Roc Llop i Convalia i de Joan Salvat-Papasseit. Un recital a cavall entre la música i la poesia amb el qual l’autor s’endinsarà en la literatura més arrelada als seus orígens miravetans.

D’altra banda, pel que fa a la programació familiar, amb Litterarum Petits els més petits de la casa podran gaudir de contacontes, tallers, concursos i premis. I també durant el mateix cap de setmana, i com a part de Litterarum, se celebrarà la 20a Fira del Llibre Ebrenc amb 22 presentacions de llibres i tres taules rodones. A més, les llibreries locals oferiran una selecció de llibres d’autoria ebrenca.

La programació completa … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere