Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Oberta la inscripció perquè els JOVES viatgin aquest estiu amb descomptes de fins al 90% amb tren, autobús i Interrail

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Les persones entre 18 i 30 anys tindran dret a viatjar amb tren, autobús i Interrail per tot l’Estat Espanyol i Europa amb fortes rebaixes des del 15 de juny al 15 de setembre

Des de dijous, dia 1 de juny, els joves amb nacionalitat espanyola o d’algun país de la Unió Europea amb residència legal a Espanya, nascuts entre el 1993 i el 2005, ja es poden registrar per tenir dret als viatges de tren i autobús per Espanya i amb ferrocarril per tot Europa (Interrail) amb descomptes de fins al 90%.

Per ser beneficiaris d’aquesta mesura, els joves s’hauran de registrar al formulari habilitat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) a la seva pàgina web (https://veranojoven.mitma.gob.es/) per confirmar que compleixen els requisits exigits.

El registre estarà obert des d’aquest dijous i s’haurà de fer almenys 24 hores abans d’adquirir el primer bitllet. Després de comprovar que es compleixen els requisits exigits, Mitma emetrà el codi personal i intransferible que hauran d’utilitzar els beneficiaris per adquirir els bitllets amb descomptes a les pàgines web dels operadors respectius. Així consta a les dues resolucions que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha publicat aquest dijous, que fixen les condicions de venda i ús dels bitllets per a joves, per donar compliment a la mesura anunciada pel president del Govern el mes passat de maig.

Els descomptes s’apliquen a bitllets senzills i d’anada i tornada per viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023 per Espanya i Europa. Els bitllets es podran adquirir tan bon punt les empreses ultimin els canvis tecnològics necessaris. El preu dels bitllets d’autobús estatal i ferroviaris de mitjana distància i amplada mètrica tindran una rebaixa del 90%. Els bitllets d´Avant tindran un descompte del 50%. Per part seva, els serveis comercials de llarga distància i d’alta velocitat de Renfe (Ave i Avlo) i dels operadors privats ferroviaris (Ouigo i Iryo) comptaran amb un descompte del 50% en el preu del bitllet amb un màxim de 30 euros per bitllet.

També s’inclourà un descompte del 50% del Passi Interrail, vàlid per circular amb tren per tot Europa, en la seva modalitat Global Flexible d’Interrail de 10 dies en 2 mesos, quan es comercialitzi a través de Renfe. La rebaixa s’aplica sobre les tarifes oficials d’Interrail, amb les característiques de preu segons l’edat, etcètera. L’any 2022, el 81% dels passis venuts a Espanya van ser del tipus Global Pass, dels quals la modalitat Flexible acumula el 89% de les vendes.

Més de 12 milions de beneficiaris a tot l’Estat

El Ministeri de Transports del govern espanyol estima que les rebaixes puguin beneficiar 12,5 milions de viatges fets per joves a Espanya durant els tres mesos de vigència dels descomptes i arribar a duplicar la venda de passades d’Interrail. Les compensacions es liquidaran en funció del nombre de viatges realitzats.

Els interessats podran inscriure’s a través de certificats electrònics qualificats, com el sistema Cl@ve, o introduint el nom i cognoms (tal com consta al DNI o NIE), la data de naixement i el número del DNI, juntament amb la data de validesa, o del NIE, juntament amb el número de suport del Registre de Ciutadà de la UE i la nacionalitat. El codi, compost pel número de DNI o el NIE i conjunt de caràcters, s’enviarà al telèfon mòbil o al correu electrònic. El codi és vàlid per a tot el període i tots els mitjans de transport inclosos.

No formarà part del preu del bitllet amb descompte a liquidar tots els càrrecs per cancel·lació o canvi, emissió, taxes, equipatge o qualsevol altre aspecte accessori al transport. Així, si l’usuari anul·la el viatge, cal assumir possibles càrrecs de cancel·lació. Les resolucions recullen una sèrie de condicions per evitar l’ús inadequat dels bitllets amb descompte, incloent-hi la possibilitat de sancions. Així, el ministeri podrà procedir a la retirada del Codi de registre a les persones beneficiàries que acumulin més de sis usos indeguts detectats, ja sigui en el transport per ferrocarril o per carretera. Per això, s’elaborarà un registre amb els bitllets utilitzats de manera indeguda, identificant la persona beneficiària i, una vegada assolits els sis usos, podrà comunicar via missatge SMS o correu electrònic a la persona infractora de la retirada del codi i que no es podrà tornar a registrar per beneficiar-se d’aquesta mesura.

La iniciativa, regulada a través del Reial Decret Llei 4/2023 d’11 de maig, preveu finançar descomptes als serveis ferroviaris de Mitja Distància, competència de la Generalitat de Catalunya, tal com ha sol·licitat el Govern català. La mesura es pot estendre a altres serveis de mitjana distància prestats per Renfe en virtut de convenis o contractes amb altres comunitats autònomes.

Fotografia: Nikkravchenko ©.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere